Élet-Stílus

Hatalmas péniszű főszereplője van egy most induló dán mesének

John Dillermand szombaton szerepelt először képernyőn, és a fél országot sikerült kiborítania.

John Dillermandnak elképesztő pénisze van. Olyan elképszető, hogy segítségül hívható mentési műveleteknél, de lehet vele zászlót emelni és fagyit lopni is – derül ki mindez a Guardian cikkéből, ami egy négy és nyolc év közötti gyerekeknek szánt rajzfilmről szól.

A dán közszolgálati csatorna tűzte műsorra a John Dillermandot, melynek főszereplője, a névadó férfi különböző kalandokba keveredik, és az elé gördülő akadályokat általában a példátlanul nagy hímtagja segítségével oldja meg.

A premier epizódot szombaton sugározták a DR című csatornán, azóta az egész ország forrong.

Tényleg ezt az üzenetet akarjuk közvetíteni a gyerekeknek, miközben egy hatalmas #MeToo hullám közepén vagyunk?

– tette fel a kérdést a Twitteren Anne Lise MarstrandJörgensen ismert dán író, utalva arra, hogy a rajzfilm alig pár hónappal azt követően került adásba, hogy egy műsorvezető, Sofie Linde a #MeToo mozgalom újabb hullámát indította el az országban.

Az íróhoz csatlakozott Christian Groes, a Roskildei Egyetem docense, aki szerint a nemi szervek ilyen fajta tematizálása és ünneplése csak visszaveti a nemek közti egyenlőséget, bebetonozza a patriarchális társadalmat, és az „öltözőkultúra” fennmaradását szolgálja.

Elhiszem, hogy viccnek szánták, de nem vicces. És most ezt mutogatjuk a gyerekeinknek.

Velük ellentétben volt, aki megvédte a John Dillermandot, egy családpszichológus szerint ugyanis a kritikusok egyszerűen túlgondolják a dolgot.

Egy olyan ember jelenik meg, aki impulzív, nem mindig irányító és hibázik – csakúgy, mint a gyerekek. De döntő fontosságú, hogy Dillermand végül mindig helyesen cselekszik. Felelősséget vállal a tetteiért. Amikor például egy nő az egyik epizódban azt mondja neki, hogy péniszét a nadrágjában kell tartania, ő hallgat rá. És ez szép.

Az ügyben természetesen a rajzfilmet sugározó csatorna is megszólalt. Ők a sajtónak elmondták, belátják, hogy rossz volt az időzítés, viszont eszükbe sem jutott, hogy a férfi nemi szervet ünnepeljék. Kijelentették, hogy a műsornak semmi köze szexuális töltetű dolgokhoz, a céljuk pedig az volt, hogy a különbözőséget és a sokszínűséget jelenítsék meg azzal, hogy a főszereplő olyan tulajdonsággal bír, amilyennel jó eséllyel senki más a világon. Ezen túl hozzátették, semeddig sem tartana, hogy elkészítsenek egy olyan rajzfilmet, aminek a főszereplője egy nő, aki nem bír uralkodni a hüvelyén.

A legfontosabb pedig az, hogy a gyerekeknek tetszett

– zárult a csatorna hivatalos kommünikéje.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik