Élet-Stílus

Egyenesen a rendőrségre vitte a utasát a taxis, mert nem vett fel maszkot

ArtMarie / Gettyimages - Illusztráció
ArtMarie / Gettyimages - Illusztráció
Nem kezdődött valami jól 2021 a kanadai férfi számára.

Nem vette félvállról egy kanadai taxis, hogy utasa nem volt hajlandó felvenni egy maszkot, amikor 2021 első órájában beült az autójába, és egyenesen a rendőrségre vitte a részeg férfit – jelentette a Times Colonist című kanadai lap.

A beszámoló szerint a meg nem nevezett férfi erősen ittas volt, amikor a Brit Columbia államban található Victoria városában beült a taxiba. Az utas a taxis közlése szerint agresszíven kezdett el viselkedni, amikor megkérte arra, hogy vegyen fel egy maszkot, amire nem volt hajlandó, és ezt még azzal is tetézte, hogy fogdosni kezdte a taxis arcát.

A taxis ekkor jelentette az esetet a rendőrségnek, majd utasát a megadott cím helyett a város rendőr-főkapitányságához vitte. Az épületnél már több rendőr várta a járványügyi szabályokat be nem tartó szilveszteri mulatozót, aki nem akart önként kiszállni a járműből, és a rendőröknek kellett onnan kirángatniuk.

A férfit végül pénzbüntetéssel sújtották, amiért nem vett fel maszkot, és agresszív és erőszakos viselkedése miatt, valamint azért, mert nem követte a rendőrök utasításait. A Times Colonist cikke szerint a férfit végül 690 kanadai dolláros, azaz nagyjából 160 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték. E mellett eljárást indítottak ellene nyilvános részegség miatt, és fogdába zárták, amíg ki nem józanodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik