Élet-Stílus

Százával adnak túl karanténban vásárolt kutyáikon a gazdik

Jamie Brand / EyeEm / Getty
Jamie Brand / EyeEm / Getty
A kijárási korlátozások idején, Angliában sokan vettek maguknak kölyökkutyát, hogy ne legyenek annyira magányosak. Most, hogy megjelentek a védőoltások, és kezd már látszani a koronavírus-járvány vége, többen próbálnak megszabadulni a kutyájuktól, és valamennyit visszaszerezni a pénzből, amit rájuk költöttek.

Hirtelen megugrott a fél és egy éves kor körüli kutyákat eladásra kínáló hirdetések száma Nagy Britanniában – írja a Timesra hivatkozva a LadBible című brit bulvárlap.

Azok próbálnak most megszabadulni a kutyáiktól, akik a karantén ideje alatt magányosnak érezték magukat, ezért úgy döntöttek gazdikká válnak. Most azonban, hogy közeledik az idő, hogy az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba, rájöttek, hogy mégsem tudják vállalni az állatok ellátását, például a rendszeres sétáltatást. Az eladók ráadásul próbálnak valamennyit visszaszerezni a kutyákra költött pénzükből.

Egy gazdi, aki ezer fontot (kb. 400 ezer forintot) kér hathónapos belga juhászkutyájáért azt írja, a kutya csak két hete van nála, és imádja, de a járvány miatt egyre több munkája van, ezért nem tudja rendesen ellátni az állatot.

Egy másik eladó 1500 fontot (600 ezer forintot) kér egy húszhetes beagle kölyökért, akit 2000 fontért (800 ezer forintért) vásárolt. Ő szintén azt írja a járvány miatt megváltozott munkarendje miatt kénytelen új otthont keresni kedvencének.

A kutyamenhelyeken is érzik a folyamatot: egy alapítvány közölte, az elmúlt három hónapban 1800 gazdi jelezte feléjük, hogy új otthont keres egy évesnél fiatalabb kutyája számára.

A karanténban sokan gondolták úgy, hogy ha soha többé nem kell bemenniük a munkahelyükre, miért ne szerezhetnének kutyát? Most ennek a következményeit látjuk

– mondja Alan Clowes az alapítvány ügyvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik