Élet-Stílus koronavírus

Úgy ünnepelték Vuhanban a szilvesztert, mintha már csak rossz emlék lenne a járvány

Noel Celis, AFP
Noel Celis, AFP
Tömegek az utcákon, és a szórakozóhelyeken. Mindaz, amiről Európában csak álmodozunk, a koronavírus-járvány epicentrumában már valóság.

Bár még nem győzte le az emberiség a világot 2020-ban letaroló SARS-CoV-2 vírust, a kiindulóhelyén, a kínai Vuhanban már úgy élnek az emberek, mintha csak rossz emlék lenne a járvány – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A 11 milliós városban tömegek gyűltek össze az utcákon és zsúfolásig megteltek a szórakozóhelyek 2020 utolsó estéjén. Megtehették: Vuhanban, ahol az év elején a világ legszigorúbb kijárási korlátozásait vezették be, május 10-én regisztráltak utoljára helyben történt fertőzést.

Bár a város élete azóta úgy ahogy visszazökkent a normális kerékvágásba, és újraindult az éjszakai élete is, a szilveszterkor bulizók túlnyomó többsége a biztonság kedvéért maszkot viselt.

Kapcsolódó

Mint korábban írtuk, 2020 január 23-án a nagyvárost teljesen elzárták a külvilágtól, töröltek minden repülő-, vonat- és buszjáratot, lezárták a városba vezetők főutakat. Magában Vuhanban a hatóságok drákói zárlatot foganatosítottak, több mint két hónapig szünetelt a tömegközlekedés, zárva voltak a boltok, és helyi lakosok milliói nem tehették ki a lábukat otthonukból, még élelmiszerboltba sem mehettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik