Élet-Stílus

A mázlista kutató túlélte az oroszlántámadást

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)
A vadvilági kutatót, Gotz Neefet Botswanaban táborozva majdnem felfalta az éhező állat.

A kültéri szakértő, Gotz Neef a sátrában aludt, amikor zajokat hallott, és egyszer csak azt látta, hogy a fekvőhelyét valamiféle állat az orrával eltolja. A férfi helytelenül cselekedett, ugyanis a sátor belsejéből ütést mért váratlan látogatójára, ekkor jött rá, hogy egy koplalásra kényszerült oroszlánt haragított magára – írta meg a Sun.

A következő percekben élet-halál harcot vívott a karját harapó ragadozóval, közben pedig a fájdalomtól sikoltozott. Neef megpróbált visszahúzódni a sátrába, de hiába lökte el magától az oroszlánt, az állat elszántan támadta.

A fejemet is bekapta

– mesélte a történteket a kutató.

Óriási szerencséjének köszönhetően életben maradt, de 16 sérülést szerzett. A férfit a munkatársa, Dr. Rainer Von Brandis és Tomalets Setlabosha mentette meg.

Hallottam, ahogy Gotz ordítozik, kiszaladtam egy fáklyával a kezemben, és azt láttam, hogy egy nagy hím oroszlán van a sátrában

– idézte fel az emlékeit Brandis.

Brandis elefánttrágyával és töviságakkal dobálta, továbbá egy fadarabbal verte az állatok királyát, azonban nem tudta megfékezni az oroszlánt. Ezt követően sietett a segítségükre Setlabosha, végül a vízilovak megijesztésére szolgáló villanógránáttal űzték el a fenevadat.
Az oroszlántámadást elszenvedő férfit kórházba szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik