Élet-Stílus

Kártérítést kell fizetniük a szülőknek, akik kidobták a fiuk pornógyűjteményét

Terraxplorer / Getty Images
Terraxplorer / Getty Images
David Werking a válása után, ideiglenesen költözött vissza a szüleihez. A férfi tíz hónap alatt talpra állt, és új életet kezdett. Amikor azonban kiköltözött a szülői házból, otthagyta az értékes pornógyűjteményét. Azt hitte, csak egy rövid időre.

A 42 éves David Werking tavaly áprilisban perelte be a szüleit, akik kidobták a nagyjából 25 ezer dollárt (kb. 7,3 millió forintot) érő, több mint hatezer DVD-ből, videokazettából, magazinból, és két doboz szexjátékokból álló gyűjteményét – írja a BBC.

Werking 2016-ban, miután elvált, tíz hónapra hazaköltözött a szüleihez a michigani Grand Havenbe. A szülők azt mondják, már ekkor kérték a fiukat, hogy ne vigye a házukba a pornógyűjteményt. David Werking 2017 augusztusában költözött Indianába, a gyűjteményt azonban nem vitte magával, úgy gondolta, majd később visszamegy érte. Csakhogy a szülei a teljes kollekciót a szemétbe dobták.

David Werking annyira összeveszett a szüleivel, hogy úgy döntött, bíróságon követel tőlük kártérítést. Keresetéhez csatolta azokat az emaileket, melyekben a szülei megírták neki, hogy kidobták a gyűjteményt, és azt is, hogy tulajdonképpen hálásnak kellene lennie, amiért megszabadították „attól a mocsoktól”.

A szülők a bíróságon azzal érveltek, hogy a saját házukban főbérlői jogaik voltak a fiukkal szemben, akinek be kellett volna tartania az általuk hozott szabályokat. A bíró azonban azt mondta, nincs olyan törvény, vagy jogi precedens, ami alapján egy főbérlő azt csinálhatna egy lakó tulajdonával, amit akar.

Az ítélet értelmében David Werkingnek kártérítés jár, melynek összegét februárban, szakértők bevonásával határozza majd meg a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik