Élet-Stílus

Elrabolva: Hadjáratba kezdett az 56 éves asszony, hogy megbosszulja a lányával végző gengsztereket

Vagy egy tucat bandatagot kerített kézre, de végül nem élte túl a harcot.

Lebilincselő, történetről számolt be a New York Times, főszerepben egy édesanyával, aki meg akarta találni eltűnt lányát.

Hosszú időn keresztül kereste a válaszokat a mexikói Miriam Rodríguez arra, hogy miért épp az ő lányával történt meg mindez. A 20 éves Karen Alejandra Salinas Rodríguezt ismeretlenek rabolták el, majd tetemes mennyiségű váltságdíjat követeltek az anyjától a szabadon bocsátásáért, a szavukat azonban nem tartották. Karen holttestét 2014-ben egy elhagyatott tanyán találták meg.

Amikor elrabolták a lányát, Miriam össztört, de bosszút esküdött. A New York Times cikkét olvasva egy olyan küldetés tárul a szemünk elé, mint az Elrabolva című filmben, ahol Liam Neeson egyedül kerekedik fel, hogy több tucat bűnözőt megölve kiszabadítsa a lányát. Vele ellentétbe Miriamnak csak a bosszú jutott, de azzal nem maradt adós.

A legelső bandatagnak, akire ráakadt, még könyörgött, hogy árulja el, hol van a lánya. Ő ekkor megesküdött rá, hogy nem az ő bandája ejtette foglyul Karent, ám a nő így is ki tudott szedni egy nevet a férfiből, mielőtt átadta volna a hatóságoknak: ez volt a Sama. Ezt követően őrült keresésbe kezdett az interneten, mire megtalálta a nevezett személyt, aki szintén a Zeta nevű kartell tagja volt. Hosszú időn át figyelte őt, a szomszédai bizalmába férkőzött, egy ponton még választási tisztviselőnek is kiadta magát, hogy több információt tudjon kicsikarni. Miután pedig megbizonyosodott róla, hogy ezt az embert keresi, értesítette a rendőröket.

Ezt követően a többi bandatag nyomába eredt, akik szintén részt vettek a lánya meggyilkolásában.

Alteregókat vett fel, megváltoztatta a külsejét, az évek alatt pedig egyre könnyebben ment neki, hogy mások bizalmába férkőzzön. Ám hiába fűtötte a bosszú, senkit nem ölt meg a hadjárata során,

csupán egyszer fordult elő, hogy egy sikátorban pisztolyt nyomott egy bandatag hátába, és megfenyegette, hogy lelövi.

Az évek alatt tíz embert sikerült kézre kerítenie, szinte mindenkit, aki részt vett a gyilkosságban. Valamennyien a Zeta tagja voltak. De a küldetését nem tudta befejezni. Már csak pár fő volt a listáján, amikor 2017-ben anyák napján az egyik gengszter a saját háza előtt tizenkét lövéssel kivégezte.

Szülővárosában, San Fernandoban bronztáblát avattak a tiszteletére, a története pedig a mai napig sokakat inspirál arra, hogy megéri bátornak lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik