Élet-Stílus

Hatéves gyerekét is bevonta az óralopásba a román pár Londonban

Tudatosan készítették fel a fiút arra, hogy előbb-utóbb ő is részt vegyen egy ehhez hasonló akcióban.

Letartóztattak egy párt London egyik előkelő városrészében, miután a pár egy családi együttműködés keretében lovasított meg egy luxusórát – számolt be róla a Ladbible.

Ilie Para és Marta Para-Bloj mindketten 33 éves román állampolgárok, a nagyszabású akció előtt terepszemlét tartottak London egyik legismertebb áruházában, a Harrodsban, több órát is felpróbáltak, és fényképeket készítettek a 67 ezer font (26,4 millió forint) értékű Royal Offshore Oakról.

Öt nappal később a hatéves fiúkkal mentek vissza az üzletbe. Amikor az üzlet munkatársa hátatfordított, a férfi kicserélte a vitrinben lévő órát egy replikára, amit a fia kapucnijából húzott elő. Az esetet követően hamar elkapták őket, az ügyben eljáró rendőr a kihallgatások után minden kétséget kizáróan megállapította, hogy a pár tudatosan készítette fel a gyereket arra, hogy előbb-utóbb részt fog velük venni egy ehhez hasonló akcióban.

A pár védelmében az őket képviselő Ioana Nedelcu nyilatkozott a sajtónak. Ő elmondta, hogy a védence megbánta tettét, és azért lopta el az órát, mert a nagyapja – aki azóta elhunyt – súlyos beteg volt, és minél előbb meg kellett volna operálni otthon, Romániában, de erre nem volt pénzük. Az ügyvéd azt is említette, hogy Marta gyermeket vár, ezért hatalmas szenvedést jelent neki a börtön, ahol nem tudnak számára megfelelő ellátást biztosítani.

A páros fiát, aki az akcióban is részt vett, egyelőre visszaküldték Romániába, jelenleg a 18 éves nővére viseli gondját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik