Élet-Stílus

12 évesen szült otthonában egy spanyol lány, senki sem vette észre, hogy terhes volt

Photodisc / Gettyimages - Illusztráció
Photodisc / Gettyimages - Illusztráció
A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

Otthonában szülte meg gyerekét egy 12 éves lány a spanyolországi Kantábria tartomány egyik városában, miután senkinek sem tűnt fel, hogy a kislány terhes – jelentette a helyi sajtó. A kislány anyja mentőt hívott, amikor egyértelművé vált számára, hogy gyermek szülni fog, de már nem tudták szülés előtt kórházba vinni.

A köldökzsinórt már a mentősök vágták el, akik megállapították, hogy anya és gyermeke is egészséges, majd mindkettőjüket a Santander városában található Marqués de Valdecilla kórházba szállították. A kislányt a december 6-ai szülés óta már hazaengedték, de újszülöttjét bent tartották megfigyelésre.

Az El Pais című spanyol lap cikke szerint a kislány anyjának nem tűnt fel, hogy gyermeke terhes, de ezt tanárai és osztálytársai sem vették észre. A hatóságok még vizsgálják, hogy hogyan lett terhes a 12 éves lány. A beszámolók szerint egy 17 éves fiú az apa, akire a család rokonaként hivatkoztak, és aki a járvány miatt hozott korlátozó intézkedések márciusi bevezetése óta élt egy házban a lánnyal.

Az El Pais információi szerint a „problémásként” jellemzett családot figyelte a helyi szociális hatóság, mivel a lány apja drogkeresekdelem miatt ült, de a hatóság emberei sem vették észre, hogy gyermeket vár. Jellemzésük szerint a kislánnyal nem volt semmilyen probléma, az iskolában jók voltak a tanulmányi eredményei, és úgy találták, hogy jó úton haladnak.

A lány nevét fiatal kora miatt nem hozták nyilvánosságra, és azt is titokban tartják, hogy melyik városban él, hogy ne lehessen azonosítani. A család már közölte, hogy gyermekét örökbe fogják adni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik