Élet-Stílus

Videóra vette egy ausztrál, ahogy a háza falán vonszol fel egy óriási pókot egy darázs

Diagoan / Reddit
Diagoan / Reddit
Már maga a felvétel is sokkoló, de még durvább, amikor megtudjuk, milyen sors vár a pókra.

Rémálomkeltő videót tett közzé a Reddit közösségi oldalon egy ausztrál férfi, amit Sydney-ben található otthonában készített. A felvételen egy hatalmas útonállódarazsat (vagy más néven pókölődarazsat) lehet látni, ahogy egy lebénított vadászpókot vonszol fel a ház falán. A férfi elmondása szerint ez már a harmadik-negyedik alkalom volt két nap alatt, hogy hasonló jelenetet láttak a házuknál.

A felvételen egy Cryptocheilus bicolor nevű darázs látható – mondta el a 7News ausztrál televíziónak a Sydney Egyetem egyik professzora. Dr Dieter Hochuli elmondása szerint ezek az állatok igencsak aktívak a mostani meleg hónapokban, és csípésük nagyon fájdalmas, így jobb, ha az ember bízik az ösztöneiben, és távol tartja magát tőlük. A férfi hozzátette:

Igencsak különleges állatok ezek, bár egy kicsit brutális az életvitelük.

Ezzel arra utalt, hogy mit is csinálnak a vadászpókokkal. Ezek a darazsak ugyanis lebénítják a pókokat, majd a pókok testébe helyezik el petéiket, és a kikelt kisdarazsak a pókot eszik meg.

This is like the 3rd or 4th wasp in two days we’ve seen here at our home in Randwick, Sydney – carrying it’s friendly paralysed neighbourhood Huntsman up the building and into the roof somewhere for baby din dins… ;) from r/australia

(A cikk első verziójában lódarázsként hivatkoztunk a darázsra, de szakértő olvasónk jelezte, hogy hibásan, mert a videón egy útonállódarázs (vagy pókölődarázs) látható, ennek megfelelően pontosítottuk cikkünket.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik