Élet-Stílus

Már Magyarországon is elérhető a legkíméletesebb látásjavító lézeres szemműtét (x)

Focus Medical
Focus Medical
A lézeres látásjavító eljárások az elmúlt 3 évtizedben folyamatosan fejlődtek és bizonyították, hogy biztonságosak és tartós eredményt nyújtanak. Azoknak, akik még gondolkodnak egy nagyszerű hír: Magyarországon is elérhető a legújabb eljárás, mely gyorsabb, kíméletesebb és kényelmesebb az eddigieknél.

Mit várunk egy lézeres szemműtéttől? Elsősorban azt, hogy legyen teljesen biztonságos. Adjon minél tökéletesebb látásélményt. Gyors legyen a gyógyulás, minél hamarabb lehessen dolgozni, sportolni, autót vezetni.

A kutatók folyamatosan fejlesztik, tökéletesítik a látásjavító eljárásokat, hogy az elvárásoknak minél jobban megfeleljenek. Kezdődött a PRK-val, egy egyszerű és biztonságos eljárással, ami azonban némi kellemetlenséggel és hosszabb gyógyulással járt. Ezután jött a LASIK, ahol már gyorsabb volt a felépülés, de a biztonság nem volt kielégítő. Ezt követte a FEMTOLASIK, ahol egy második lézer bevetése megoldotta a biztonsági problémát. Mára kifejlesztették a VISUMAX lézert és eljutottunk a legújabb, negyedik generációs Visumax ReLEx SMILE® kezeléshez, amely gyorsabb és kíméletesebb, mint elődei. (részletesebben lásd keretes írásunkban).

Focus Medical

A lézeres szemműtét típusainak összehasonlítása

Mivel tud többet a legújabb eljárás?

A VISUMAX ReLEx SMILE® kezelésnél a látáskorrekció egy lézerrel egyetlen fázisban megoldható. Nincs szükség lebeny készítésére, mint a FEMTOLASIK-nál, elég egy pici, néhány óra alatt begyógyuló rés készítése a szaruhártyán, így teljesen stabil marad annak felszíne. A műtét után el is hagyhatjuk a klinikát és akár már néhány óra múlva élvezhetjük az eredményt: a tökéletes éleslátás élményét.

Focus Medical

A Visumax ReLEX SMILE® előnye a FEMTO eljárásokkal szemben: lebeny helyett csak egy 2mm-es rés készül, így a szaruhártya biomechanikája sértetlen marad.

A SMILE® technológiát a kitűnő optikai termékeiről ismert német ZEISS cég fejlesztette ki és szabadalmaztatta. A ZEISS világviszonylatban a legismertebb lézergyártó is. Tőlünk nyugatra 2006-ban kezdték el bevezetni a SMILE®-t és napjainkra már több mint 3 millió kezelést végeztek. Olyannyira biztonságosnak bizonyult, hogy Amerikában a hadsereg is engedélyezi, hogy katonáinál, sőt vadászpilótáinál is alkalmazzák a tökéletes látás érdekében.

A SMILE® nem csupán egy újabb látásjavító megoldás, hanem az elérhető lézeres látásjavító eljárások közül a legmodernebb.

Miért érdemes az új generációs Relex SMILE® műtéti eljárás mellett dönteni?

Mert gyors

A kezelés egyik “szuperképessége” a gyorsaság. Mivel kisebb a behatás, gyorsabban zajlik a kezelés. Hihetetlen, de a teljes eljárás mindössze 24 másodpercet vesz igénybe. Ez annyi idő, mint egy alapos kézmosás.

Mert kíméletes

A kezelés során nem készül lebeny. Ennek köszönhetően a szaruhártya felülete és biomechanikája sértetlen marad. Még kifejezetten extrém sportolók, hivatásos katonák, rendőrök számára sem ellenjavallt a beavatkozás.

Mert kényelmes

A kezelés utáni regenerációs idő jelentősen lerövidül, mivel az eljárás sokkal jobban kíméli a szaruhártyát és a benne futó idegeket, alig keletkezik gyógyulásra váró felület. A PRK vagy a FEMTO kezelést követő átmeneti kellemetlen mellékhatások (például szemszárazság, könnyezés, diszkomfort-érzet) jelentősen csökkennek.

Mert fájdalommentes

A beavatkozás és a felépülési idő is teljesen fájdalommentes, mivel a SMILE ® egy minimálisan invazív eljárás, olyanoknak is elvégezhető, akiknek szemfenéki elváltozásai eddig megakadályozták a hagyományos lézeres korrekciót.

Mert a legjobb választás aktív életet élőknek

Focus Medical

Mivel a regenerálódási idő is lényegesen lecsökken, az eljárás azok számára is megoldást jelent, akik feszített tempóban élnek, dolgoznak vagy aktívan sportolnak. Ők már 1 nap pihenés után munkába állhatnak, vezethetnek és napokon belül visszatérhetnek bármilyen küzdősporthoz, labdajátékhoz, futáshoz, kerékpározáshoz vagy akár kedvenc extrém sportjukhoz.

Melyik klinika végzi az eljárást?

A margitszigeti Focus Medical vezette be hazánkban ezt Nobel-díjas technológián alapuló eljárást. A klinika harmincéves fennállása alatt mindig élen járt a legújabb fejlesztések bevezetésében. Náluk végezték a világon az első femtolézeres látásjavító szemműtétet, nekik köszönhetően érkezett Magyarországra a VISUMAX kezelés és szintén elsőként náluk végeztek Visumax ReLEX SMILE® kezelést hazánkban.

Amennyiben Ön is szeretne megszabadulni a szemüvegétől, jelentkezzen alkalmassági vizsgálatra, mely 2020. december 6-15. között ingyenes. Sőt, a Visumax Relex SMILE® kezelést most bevezető áron, 240 000Ft kedvezménnyel veheti igénybe.

Kezelések összehasonlítása és fejlődése

A legkorábban alkalmazott lézerkezelés, a PRK (Photo Refractive Keratectomy) egy egyszerű és biztonságos eljárás, amelynek során a szaruhártya felszínén végzik el a fénytörési hiba korrekcióját egy úgynevezett excimer lézerrel. A beavatkozás utáni napok esetenként kifejezetten kellemetlenek lehetnek, a gyógyulás pedig egy-két hétig is eltarthat. Emiatt a PRK eljárást egyre kevesebben választják.
A lézeres szemműtétek következő generációját azok a módszerek alkotják, amelyek során lebenyt képeznek a szaruhártyából. A lebenyt felhajtják és a szaruhártya mélyebb rétegében végzik el a kezelést az excimer lézerrel. A lebenyes technika nagy előnye, hogy a kezelés után nincs fájdalom, kellemetlenség. A felépülés gyors, a látás egy-két nap alatt eléri azt a szintet, hogy a páciens vissza tud térni a napi rutinjához. Korábban a lebenyt egy speciális, rezgőkéses mechanikus eszközzel (mikrokeratommal) képezték, ezt hívjuk LASIK (Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) eljárásnak. A LASIK kezelést ma már a legtöbb helyen nem alkalmazzák, mert a mechanikus eszköz pontatlansága miatt, ha ritkán is, de súlyos szövődmények alakulhattak ki. Hogy a mikrokeratom okozta szövődményeket kiküszöböljék, magyar kutatók segítségével megszületett a FEMTOLASIK-kezelés, ahol a lebenykészítést mechanikus eszköz helyett femtolézer végzi el. Tehát ebben az esetben már két lézer dolgozik.

A következő lépcsőfokot a VISUMAX lézeres szemműtétek jelentik. A VISUMAX lézer a femtolézerek új generációját képviseli. Pontosabb és kíméletesebb, mint a korábbi eljárások, azoknak a pácienseknek is megoldást nyújthat, akiknek eddig anatómiai okokból (például a retina elváltozásai vagy a szemnyomás megnövekedésének veszélye miatt) nem lehetett elvégezni a lebenyes lézeres szemműtétet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik