Élet-Stílus koronavírus

Nyolc másodpercre hagyta el a karantént, egymillió forintos büntetést kapott egy férfi Tajvanon

Yà Dé Jiang / EyeEm / Getty
Yà Dé Jiang / EyeEm / Getty
Százezer tajvani dollárra (kb. egymillió forintra) büntettek Tajvanon egy fülöp-szigeteki vendégmunkást, mert nyolc másodpercre elhagyta a számára karanténként kijelölt hotelszobát, a szigetország délnyugati partján fekvő Kaohsziung városban.

A karanténba helyezett fülöp-szigeteki férfi éppen csak kilépett a hotelszobájából, de ez elég volt ahhoz, hogy a szálloda személyzete észrevegye őt a folyosói biztonsági kamera képén, és értesítsék a közegészségügyi hatóságot – írja a CNA tajvani hírügynökségre hivatkozva a CNN.

A Tajvanon, hotelekben karanténba helyezett emberek nem hagyhatják el a szobáikat, amíg arra nem kapnak engedélyt, az elzárás pedig bármeddig tarthat. Kaohsziungban jelenleg 56 karanténhotel üzemel, nagyjából háromezer szobával.

A 23 millió lakosú Tajvanon eddig sikerült elkerülni a szigorú kijárási korlátozások bevezetését, miközben a járvány kitörése óta, mindössze 716 pozitív esetet regisztráltak, és csak heten haltak bele a fertőzésbe.

A helyi hatóságok már tavaly decemberben gyors beavatkozással reagáltak, amikor még csak kósza pletykák szállingóztak a kínai vuhanban felbukkant újtípusú koronavírusról. A tajvani védekezés alapja azóta is a rengeteg tesztelés, a villámgyors kontaktkutatás és a szigorú karantén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik