Élet-Stílus

A gyerekek egész testén szőr nő, miután egy gyártó rosszul címkézte fel a gyógyszerét

Constance Bannister Corp / Getty Images
Constance Bannister Corp / Getty Images
Minden szülő rémálma.

Húsz spanyol gyereknek kezdett el az egész teste szőrösödni, miután a gyomorbántalmaikra szőrnövekedés-serkentőt kaptak. A DailyMail által közzétett képek az észak-spanyol Torrelavegában készültek, az oldal pedig arról is beszámolt, hogy a gyerekek véletlenül minoxidilt kaptak omeprazol helyett. A rosszul felcímkézett szirupokat Granadában, Kantábriában és Valenciában található gyógyszertárak kapták meg, amiket a helyi szakemberek a reflux kezelésére szolgáló formába öntöttek.

Az eset nem most történt, amiért hír lett belőle az az, hogy a kezelések ellenére vannak gyerekek, akiknek a testén még mindig nő a szőr, emiatt pedig kártérítést követelnek. Az egészségügyi minisztériumtól származó adatok alapján a hatóságok tavaly július végén vették észre a hibát és két hónapba telt, mire azonosították a hiba forrását és le tudták állítani a laboratóriumot, ahol a hibát elkövették. A gyógyszereket visszahívták.

Senki nem mondott semmit. Azért toporzékolok, mert úgy érzem, nem értenek meg és nulla empátiával állnak hozzánk

– nyilatkozta az egyik szülő a lapnak.

A szülők beperelték a laboratóriumot, illetve más cégeket is, akik az elosztásban és az újraértékesítésben voltak érintettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik