Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus-gócpont lett a 99. születésnap

Getty
Getty
Szigorú óvintézkedések közepette utaztak a St. Louis-i eseményre a családtagok.

Ralph Goldsticker családi körben ünnepelte 99. születésnapját. Összesen tizenketten érkeztek St. Louisba a nagy eseményre – írja a Fox4.

A lapnak az ünnepelt fia, Larry Goldsticker nyilatkozott: a férfi – aki egyébként Texasból utazott a születésnapra – elmondta: a családi buli előtt maximálisan elővigyázatosak voltak, megtették a szükséges óvintézkedéseket.

Hogy nehogy bárki bárkit megfertőzzön, az esemény előtt mindenki önkéntes karanténba vonult, és olyan is volt, aki a biztonság kedvéért teszteltette magát.

Mindez kevésnek bizonyult: néhány órával a buli után mindannyian koronavírusosak lettek – a 99 éves ünnepelttől egészen a legfiatalabb rokonig, egy 3 éves kisfiúig mindenkinek pozitív lett a tesztje. Larry Goldsticker a feleségét is megfertőzte, aki ott sem volt a szülinapon, így összesen tízenhárman fertőződtek meg.

A férfi azt mondja, senkit nem tesznek felelőssé, fogalmuk sincs, ki lehetett a szuperterjesztő; valamelyikük elkaphatta a vírust utazás közben vagy a szállodában. Az biztos, hogy a rokonok csak a születésnap idejére hagyták el a szállást, és az étteremben egy különteremben ünnepeltek, csak ők 12-en.

Most már mindannyian jobban vannak, gyógyulnak, köztük a 99 éves Ralph is, neki az egyetlen panasza, hogy fogyott néhány kilót, és az étvágya lassan tér vissza.

A család mindenesetre lemondott az idei közös hálaadási vacsora megrendezéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik