Élet-Stílus koronavírus

Azzal mentette fel magát a kijárási tilalom alól egy francia férfi, hogy be kell vernie egy srác képét

A francia rendőrség megbüntetett Lanion városában egy férfit, aki azért hagyta el az otthonát a kijárási tilalom idején, hogy

beverje egy srác képét.

A Guardian cikke szerint a meg nem nevezett férfi a nevével, a címével és az otthonából való távozás időpontjával kitöltötte a kijárási tilalom idején a lakhelyelhagyáshoz szükséges dokumentumot, indoknak pedig a fent említett félmondatot írta.

Csakhogy ez Franciaországban sem mentesít a kijárási tilalom alól. Jelenleg csak az hagyhatja el az otthonát, aki vásárolni, orvoshoz vagy munkába megy, illetve ha szabadtéren edzene maximum egy kilométeres körzetben a lakóhelyétől.

Daniel Kerdraon helyi rendőrfőnök arról beszélt, a 39 éves férfi egy autó mögött ólálkodott, amikor pénteken későn este észrevették őt.

Amikor megkérdezték tőle a kollégáim, hogy mire vár, azt válaszolta, arra, hogy beverje valaki képét. Elmondták neki, hogy ez nem hatalmazza fel arra, hogy elhagyja az otthonát. Próbált a saját meglátásra szerint törvényes lenni

– magyarázta.

A férfire 135 eurós pénzbírságot szabtak ki, emellett még 150 euróra büntették, mert közterületen ivott. Ráadásul eljárás is indult ellene, ugyanis egy bicskát is találtak nála.

A múlt hónapban bevezetett korlátozások december 1-ig tartanak, Emmanuel Macron francia elnök várhatóan kedden tájékoztat arról, hogyan enyhítenek majd rajta.

A francia rendőrök egyébként nem egyszer találkoztak meglehetősen különös érvelésekkel az utcákon. Valaki azt állította, összeveszett a feleségével, ezért muszáj elmennie a szeretőjéhez, míg egy pár arról beszélt, nárciszokat mennek gyűjteni, mielőtt az összes virág elpusztul.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik