Élet-Stílus

Videón mutatta meg, hogyan vihetünk fel ingyen kézipoggyászt a repülőre – eltiltották a repüléstől

A légitársaság nem díjazta a poént.

Egy Rob nevű férfi egy darabig nem repülhet egy amerikai légitársaság járataival.

Rob K, aki a TikTok közösségi oldalon RobKAllDay néven van jelen, még szeptember 26-án posztolt egy videót. A felvételen egy reptéren ül, és telefonján épp meghackeli a beszállókártyáját – legalábbis úgy tűnik, mintha egy képszerkesztő programmal átírná rajta a kézipoggyászok számát 0-ról 1-re.

Magyarul: a vásárlásnál még azt jelezte, hogy nem visz fel magával kézipoggyászt a Spirit Airlines járatára (hiszen azt csak bizonyos összeg ellenében tehetné meg), majd a megkapott beszállókártyán utólag módosítja a darabszámot, hogy végül felvihessen (ingyen) csomagot. 

A videó 2,7 milliós nézettséget ért el.

@robkallday

Didn’t actually do this, my bag fits ##nobodyneedstoknow ##travelhacks ##pdfeditor ##vegasbaby ##iphone11pro ##spiritairlines

♬ how would they know bad girls club - Chris Gleason

Bár a bejegyzés szövegéből úgy tűnik, viccnek szánta az egészet, és valójában nem próbálkozott be a trükkel; a légitársaságnál úgy tűnik, nem nevettek a poénon – Rob kapott egy hivatalos levelet, amelyben közölték: látták a videót, és még azt is, hogy a kommentelőknek konkrét programot ajánl, amivel meg tudják szerkeszteni a beszállókártyát, ezért a következő két évben ki van tiltva a társaság összes járatáról: ha vásárolna jegyet, elutasítják a kérelmét, a jegyárat nem utalják vissza.

Mindez Rob legfrissebb (október végi) posztjából derül ki, ahol megmutatja a légitársaságtól kapott levelet. A férfit különösebben nem rázta meg a kitiltás: a videóban dedósoknak titulálja a cég illetékeseit.

 

Kiemelt kép: Adam Moreira / Wikipedia / CC (illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik