Élet-Stílus

Magassarkúban és miniszoknyában mássza meg Colorado legmagasabb hegyeit egy fiatal nő

Ha az ember túrázni, pláne hegyet mászni indul, általában kényelmes, strapabíró, illetve ha az idő úgy kívánja, lehetőleg vízálló ruhát és cipőt húz. Nem így a 22 éves Erin Ton, aki a vadonba is olyan viseletben szeret menni, amilyenben mások este társaságba járnak.

„Az nem segít, hogy szőke vagyok, nő, és azt mondják, legfeljebb 17 – 18 évesnek nézek ki” – felelte nevetve Erin Ton, amikor egy coloradói hírportál újságírója megkérdezte tőle, mégis mi viszi rá arra, hogy randihoz öltözve másszon hegyeket.

Erin Coloradoban nőtt fel, de egyetemre New York államban jár. Mielőtt elhagyta az otthonát, 2018 augusztusában búcsúképpen az apjával és a nővérével megmászták a közel 4400 méteres Elbert-hegyet. Bár néhány napig mindene fájt, valami bekattant benne. A következő néhány napban még két hasonló hegycsúcsot hódított meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erin Ton (@erin_ton7) által megosztott bejegyzés

A fiatal nő azóta, ha csak teheti, hazamegy az egyetemről hegyet mászni. A 14 ezer lábnál, vagyis 4270 méternél magasabb, coloradói hegyek hivatalos listáján 53 csúcs neve szerepel. Az elmúlt két évben Erin az összesre felmászott. Természetesen hagyományos túraruhában, és kényelmes cipőben.

Amikor meghódította az összes magas hegyet, Erin új kihívást keresett, és szerette volna valahogy megünnepelni a teljesítményét. Ekkor jutott eszébe a kiöltözős hegymászás. Úgy gondolta, nem tudna jobb szimbólumot kitalálni arra, hogy honnan hová sikerült eljutnia, mint hogy két évvel az első, szenvedős hegymászása után, ismét felmegy az Elbertre, csak már magassarkú cipőben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erin Ton (@erin_ton7) által megosztott bejegyzés

Bár egyszeri alkalomnak indult, Erinnek nagyon megtetszett, ahogy a többi túrázó arcára kiül a döbbenet, amikor meglátják őt kisestélyiben a hegyeken. A kedvence az, amikor meg is szólítják, hogy tudja-e tulajdonképpen, hogy hol van, és mint csinál, vagy teljesen elment az esze.

Erin három csúcsot hódított már meg magassarkúban, és az élményeiről az Instagramon beszámol. Azt mondja, amíg ennyire mókás, biztosan folytatja majd a kiöltözős mászást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik