Élet-Stílus

Egy videós megfejtette, mire jó valójában a műanyag „kisszék” a pizzásdobozokban

Aki rendelt már pizzát életében, az biztosan találkozott már azzal a kis hokedlire vagy sámlira emlékeztető műanyag alkatrésszel, amit a pizza közepére szoktak helyezni. De elgondolkodott már valaki, hogy mi mindenre jó ez a feleslegesnek tűnő kis tárgy, amit általában az első mozdulattal a kukába vágunk?

A legtöbben most azt mondják, hogy a pizzásdobozok műanyag kisszéke arra jó, hogy megakadályozza, hogy a papírdoboz teteje esetleg hozzáérjen az ételhez, és ráragadjon az olvadt sajt. Részben igazuk is van, az angol nyelvű Wikipédia, amelyik „pizzaasztal”, illetve „pizzasámli” néven ismeri, legalábbis ezt jelöli meg a műanyag alkatrész funkciójaként.

Ismert azonban a „kisszéknek” egy második funkciója is, mégpedig az, hogy ha megfelelően helyezik el, és nem csak odadobják a pizza közepére, akkor meggátolja, a szeletek szét-, illetve egymásra csúszását – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Egy Seb Web nevű TikToker azonban most felfedezte a meglepően sokoldalú eszköz egy harmadik lehetséges funkcióját is.

Te hány éves voltál, amikor rájöttél, hogy az a kis dolog, amit a pizzára tesznek, valójában arra jó, hogy ne kelljen hozzáérned mások szeleteihez.

Az október elején készült leleplező videót már közel kilencszázezren nézték meg.

@sebweb67

##pizza ##fyp ##foryoupage ##tips

♬ Mood - 24KGoldn

(Kiemelt képünk illusztráció: Westend61 / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik