Élet-Stílus

Megkérdeztek egy szakértőt, valódi-e a floridai golfpályán lefilmezett óriásaligátor

Nem csoda, ha szokatlan, vagy éppen ismerős a videó.

Több amerikai médium nyomán pénteken mi is beszámoltunk arról a virálissá vált felvételről, amelyen egy gigantikus aligátor sétál a floridai Naplesben található Valencia Golf & Country Club gyepén.

Gigantikus aligátor jelent meg egy floridai golfpályán
A netezők a dinoszauruszokhoz és Godzillához hasonlítják.

A hír nagy érdeklődést váltott ki olvasóinkból, a kommentelők egy része azonban kamunak tartotta a videót, miként világszerte is sokan megkérdőjelezték a valódiságát.

A BBC ezért megkérdezte a Floridai Egyetem biológusát és aligátorszakértőjét, aki eloszlatta a kételyeket.

James Nifong elmondta, egyáltalán nem lepte meg a felvétel, hiszen megannyiszor találkoznak hasonló méretű aligátorokkal az államban. Úgy véli, a videó azért terjedt el futótűzszerűen, mert az emberek számára meglehetősen szokatlan látvány egy sétálgató aligátor, általában a vízben látják őket, ahonnan csak a fejük teteje és a szemük kandikál ki.

„Amikor kijönnek a vízből, akkor láthatjuk igazán, milyen lenyűgöző valójában a méretük” – mondta a szakértő, hozzátéve: Floridában bárhol, ahol víz van, ott lehet egy aligátor is, egy kis tócsától a nagyobb tavakig és folyókig.

Így golfpályák tavaiban is, ami által érthetővé válik, miért hangoztatja több hozzászóló, hogy a héten egy többéves felvételt sütöttek el újra. A képsorok valóban ismerősek lehetnek, hiszen egy másik floridai golfpályán 2016-ban,

egy harmadikon pedig 2017-ben is levideóztak egy-egy masszív példányt, többek között.

Aggodalomra azonban nincs ok James Nifong szerint:

A krokodilok és aligátorok alapvetően dinoszauruszok, 30 millió éve itt élnek, a szomszédaink, ezért tiszteletben kell tartanunk őket és az élőhelyüket. Jellemzően békén hagynak minket, ameddig mi is békén hagyjuk őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik