Élet-Stílus

A tévéből kiszűrődő hang rendelt szexjátékokat az interneten

Már megint Alexa volt proaktív.

Az online vásárlás legkellemetlenebb változatai, amikor valaki más rendel helyettünk a mi számlánkra, illetve amikor olyan termék kerül virtuális kosarunkba, amire egyáltalán nem vágytunk.

Mindkét kellemetlenséget átélte egyetlen rendeléssel egy 26 éves nő, Katie Brown.  A tettes pedig Alexa volt, az Amazon virtuális asszisztense. Katie testvérei épp az új Borat-filmet nézték a tévében, amikor a népszerű kazah főhős három zseblámpa megrendelésére szólítja fel saját Alexáját. Borat aztán valami teljesen mást kap a filmben – az eszköz ugyanis a hangalapú rendelésnél a zseblámpa (flashlight) helyett a fleshlight nevű maszturbátort vásárolja meg.

A mondatot Katie Brown készüléke is „meghallotta”, és azonnal működésbe lépett: három szexuális segédeszközt rendelt az Amazonon. A lány egyik testvére észrevette, hogy a készséges eszköz szolgálatba lépett, és villámgyorsan leállította a rendelést. A három szexjáték egyébként 107 fontba (42 ezer forint) került volna.

A Sun cikke szerint Katie Brown ezek után mindenkinek azt tanácsolja, ne tartsa a virtuális asszisztenst a tévé mellett. Az Amazon is megszólalt az ügyben, a cég szerint az ilyen balesetek kiküszöbölhetők, ha a hangalapú vásárlást kiiktatjuk az eszközön.

Alexa egyébként híres arról, hogy hasonló bajba keveri tulajdonosát, legutóbb egy papagájjal szövetkezve rendeltek ezt-azt a tulajdonosnak:

Dinnyét és fagyit rendelt a papagáj a neten, amíg a gazdája nem volt otthon
Folyamatos káromkodása miatt, már így is volt a rovásán.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik