Élet-Stílus

Letartóztatták az ápolót, mert az otthonból megpróbálta hazavinni az anyját

A nyugalmazott nővért letartóztatták, mert a brit lezárások előtt még haza akarta csempészni a 97 éves édesanyját az idősotthonból.

Kilenc hónapja nem látták, ezért akarta elvinni az idősotthonból a demenciával küzdő anyját a 73 éves Ylenia Angeli. Azt mondta, ő akarta ellátni az anyját. Az ügyben még a brit miniszterelnök szóvivője is megszólalt, miszerint „megértik, milyen nehéz a jelenlegi szituáció”, és közzé fognak tenni egy új útmutatást, amivel gyakrabban és „covid-biztonságosan” lehet látogatást tenni az otthonokban – írta a BBC.

A letartóztatást az ápoló lánya, a korábban az ikonikus brit sorozatban, a Coronation Streetben is szereplő Leandra Ashton egy videóban meg is osztotta. Azt mondja benne, hogy kilenc hónapja nem láthatták a nagymamát, és

amikor odamentünk, a dolgok csak tovább eszkalálódtak. Nem ezt terveztük, csak egy nagyon érzelmes pillanat volt.

Eddig is tudtak ablakon vagy Skype-on keresztül kommunikálni vele, de az a nagymamát mindig nagyon elkeserítette. Mostantól meg már az ablakon keresztüli találkozásra sem lett volna lehetőségük és ez mindannyikat kétségbe ejtette. Angeli már jó ideje haza akarta vinni az anyját, hogy maga gondoskodhasson róla, és kedden egyszer csak úgy érezték, hogy erre most van lehetőség.

Ashton szerint ráadásul az is gondot okozott, hogy míg más otthonok próbáltak kreatívak lenni és megoldani, hogy a családtagok találkozhassanak, ennél az otthonnál mindig csak falakba ütköztek, egyáltalán nem voltak rugalmasak.

Ez most olyan kétségbeejtő egy időszak, és úgy tűnik, nincs racionális magyarázat arra, hogy miért nem lehet találni egy biztonságos megoldást

– mondta a színésznő.

A rendőrség közlése szerint, őket az otthon értesítette, hogy egy nő elvitte a rájuk bízott anyját, és ők nem tehettek mást, le kellett tartóztatniuk egy rövid időre a lányát, hogy visszatartsák, és a nagymamát vissza tudják szállítani az otthonba.

A helyzet mindenkit nagyon lesújtott és nagyon érzelmes volt, és a nő nem akarta, hogy az anyjának vissza kelljen térnie az idősotthon személyzetéhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik