Élet-Stílus

Vajúdás közben, úton kórházba még megállt szavazni egy floridai nő

A nő férje rohant be a szavazóhelyre és elmondta, hogy a felesége szavazni szeretne, de bemenni már nem tud, mert a kocsiban vajúdik.

Egy férfi rontott be október 27-én egy orlandói szavazóhelyre, ahol a korán szavazók adhatták le a voksaikat. A férfi két arcképes jogosítványt dugott az ott dolgozó Karen Briceño González orra alá, aki rögtön közölte, hogy egy igazolvány is elég lesz, a másik személynek is be kell mennie, ha le akarja adni a szavazatát. A férfi erre rávágta:

Nem, maga nem érti! A feleségem mindjárt szülni fog!

Gonzalez a CNN-nek elmondta, soha sem halott még hasonló esetről, de neki az a dolga, hogy segítsen mindenkinek, aki szavazni szeretne, még akkor is, ha éppen egy autóban vajúdik. A szavazóköri munkás gyorsan kapcsolt, kinyomtatott egy levélben is feladható szavazólapot, és kiszaladt vele az autóhoz, ahol azonosította a nőt.

Gonzalez elmondta, a nő nyugodt volt és megköszönte a segítséget. A vajúdó nő és a mellette ülő kislány kaptak egy-egy matricát, és egy zászlót ajándékba, de aztán rohantak is tovább a kórházba. Az anya személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, így aztán a szülés alakulásáról és újszülöttről sincs további információ.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Ariel Skelley / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik