Élet-Stílus

Több millió forintot adott egy orvos Aladdin állítólagos csodalámpájáért

Letartóztattak két férfit az indiai Uttar Prades államban egy furcsa átverés miatt. A csalók több mint 3 millió rúpiáért (kb. 13 millió forint) adtak el egy mezei lámpást egy orvosnak, akivel elhitették, hogy a tárgyból dzsinneket lehet előhívni, akik teljesítik a kívánságait. Az egyik csaló még Aladdinnak is beöltözött – számolt be a nem mindennapi történetről a BBC.

Az átvert orvos feljelentette a két csalót, és egyben megosztotta a rendőrséggel rászedése mesébe illő históriáját. A két bűnözővel akkor találkozott először, amikor a gyengélkedő anyjuk kezeléséhez hívták őt segítségül. A kezelés közben folyamatosan beszéltek neki egy csodatevőről, és bátorították, hogy ismerkedjen meg vele. Végül a doktor elment a találkozóra, ahol jól előadott performanszot hajtottak végre a csalók,  és elhitették vele, hogy dzsinnek jönnek elő a lámpásból, valamint Aladdin is megjelent előtte, de utólag persze kiderült, hogy valójában egyik beöltözött átverője személyesítette meg a figurát. A lenyűgözött orvos végül 3 millió rúpiáért megvette a lámpát, amitől azt remélte, hogy gazdagságot hoz majd neki.

Persze hamar rájött otthon, hogy a tárgynak nincsen semmilyen mágikus ereje, így feljelentette a rendőrségen a két csalót, akik mint kiderült, másokat is átvertek ilyen módon.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik