Élet-Stílus

Útmutató a mindennapokhoz (x)

Hogyan tanulhatunk megbízni magunkban és másokban? Miért nem tudjuk elengedni a múltat? Mit jelent valójában a megbocsátás? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a 20 önismereti kérdés és válasz című könyv. Célja, hogy hidat képezzen a pszichológia tudománya és a laikusok között.

A Pszichoforyou Magazin öt évvel ezelőtti indulásakor Herendi Kata pszichológus és Szabó Eszter Judit újságíró egyik alapgondolata az volt, hogy a pszichológia mindenki számára befogadható lehet, ha kicsit máshogy szólnak róla, mint eddig. Szerették volna a szakavatottak és a laikusok közötti távolságot lerövidíteni, hiszen a távolság megnehezíti egymás megértését.

20 önismereti kérdés és válasz – Pszichológiai kézikönyv önmagadhoz című kötetük ennek a gondolatnak a szellemében íródott. Az olvasókat kézen fogva együtt járják körül a legfontosabb önismereti kérdéseket: a bizalom, a döntés, az érzelmek, a feladás, a halogatás, a határok, a játszmák, a kapcsolatok témaköreit. Az élet és a mindennapok sajátossága, hogy a problémák megállás nélkül jönnek velünk szembe, ezekre pedig meg kell találnunk a megfelelő megoldásokat. Bármilyen nehézségről van szó, az első lépés önmagunk megismerése, cselekedeteink értelmezése.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez a könyv – egy jó pszichológushoz hasonlóan – nem kész megoldásokat ad, hanem teret és lehetőséget, amivel saját ritmusunkban kerülhetünk közelebb problémáink megoldásához. Emellett a könyv segítségével nemcsak átfogó képet kapunk saját személyiségünkről, hanem betekintést nyerünk a legizgalmasabb pszichológiai trendekbe is.

De, ami a legfontosabb a 20 önismereti kérdés és válasz segítségével bátrabban haladhatunk tovább az önismeret útján!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik