Élet-Stílus

Meg kellett osztania valakivel a lottófőnyereményét, de egyáltalán nem bánta

Telitalálatot ért el a lottón egy kandai férfi, ám mivel két nyertes szelvény volt azon héten, meg kellett osztania valakivel a nyereményét.

Az albertai Andrew Burke számait húzták ki a kanadai 6/49 lottójátékban a szeptember 16-i sorsoláson. Mivel azon a héten két szelvény is beérkezett ugyanazokkal a számokkal, a főnyereményt megosztották, így az értéke nyertesenként két és félmillió kanadai dollár (kb. 553 millió forint) volt – írja egy helyi hírportál.

Kiderült azonban, hogy Burke-nek saját magával kell osztoznia a pénzen.

A férfi, aki évek óta ugyanazokkal a számokkal játszik, véletlenül kétszer adta fel a szelvényét, így aztán kétszeresen is nyert.

Burke egy benzinkúton adta fel a szelvényeit, a sorsolást pedig nem is figyelte. Csak amikor ismét a benzinkúton járt, jutott eszébe, hogy ellenőrizze a szelvényét. Amikor közölték vele, hogy nyert két és félmillió dollárt, meg is feledkezett róla, hogy kétszer is megjátszotta ugyanazokat a számokat. A benzinkutas azonban emlékezett, és szólt neki, hogy jó lenne a másik szelvényt is ellenőrizni.

Burke azt mondja, ő ezzel a maga részéről be is fejezi a lottózást, átengedi a lehetőséget másoknak. A nyereményéből először a házát, és a régi Land Roverét fogja felújítani, aztán amint a helyzet engedi, elutazik majd a szülőhazájába, Nagy Britanniába.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Devonyu / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik