Élet-Stílus

Lopott egy amerikai férfi, aztán megpróbálta ellopni az összes újságot, amiben írtak róla

Egy iowai üzletember egy gyenge pillanatában ellopott egy választási hirdetőtáblát. Az ügy senkit sem érdekelt, egy kis helyi lap írt róla három sort a harmadik oldalán. Csakhogy az üzletember ezt sem tudta elviselni, így aztán az Egyesült Államok összes újságjában a címlapra került.

A Dickinson County News című lapnál fura jelenet zajlott le szeptember 3-án. A futár, aki minden nap kézbesít küldeményeket a szerkesztőségnek, kért egy példányt az aznapi számból. Azt mondta, nem érti miért, de az útvonalán egyetlen helyen sem tudott venni magának az újságból. Seth Boyes újságírónak gyanús lett az ügy, ezért telefonálgatni kezdett – írja a CBC című kanadai hírportál.

Boyes kiderítette, hogy régióban számos elárusítóhelyről eltűnt az aznapi újság összes példánya. Több helyen biztonsági kamera rögzítette a bűncselekményt, így kiderült, hogy ugyanaz a férfi sétál ki mindenhonnan az összes újsággal. Boyes azonnal sejtette, hogy ki lehetett a tettes.

Bár az újságtolvaj az arcán maszkot viselt, több boltos is azonosítani tudta Peter De Yager üzletembert. A férfi azért próbálta ellopni az összes lapot, mert röviden megírták benne, hogy néhány nappal korábban ellopott egy Joe Biden elnökjelöltet támogató választási hirdetőtáblát egy ház udvaráról.

Boyes azt mondja, az üzletember tette már csak azért is érthetetlen, mert a lap legtöbb példányát az előfizetők kézhez kapják, a hírek pedig online is elérhetők, így aztán a lopás nem igazán volt nagy hatással arra, hogy mennyien olvasták el a De Yagerről szóló hírt.

A férfi annyit ért el, hogy most már nem csak egy lopási ügye van, a sztoriját pedig felkapta az országos, majd a nemzetközi média is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik