Élet-Stílus

Egy köteg pénzt húztak elő a brazil elnök szövetségesének fenekéből a rendőrök

Házkutatást tartott a rendőrség Chico Rodrigues brazil szenátor otthonában, a koronavírus-járvány elleni védekezésre szánt források eltűnése miatt zajló nyomozás során. A politikus alsónadrágjában egy köteg készpénzt találtak, és szemernyi kétségük sem volt afelől, hogy hová akarta rejteni a pénzt a férfi az érkezésükkör.

Bár Brazília szélsőjobboldali elnöke, Jair Bolsonaro igyekszik magát egy korrupció ellen küzdő kereszteslovagnak beállítani, ismét hatalmas folt esett az önarcképén – írja a Guardian című brit lap. Bolsonaro egyik legfontosabb szövetségese, a szenátusban az elnök helyettese az alsónadrágjában próbált pénzt elrejteni a nyomozók elől.

Rendőrségi források alapján az Estado című Sao Paulo-i lap azt írja, hogy a szenátor fehérneműjében 30 ezer reál (kb. 1,6 millió forint) volt, több bankjegy a férfi farpofái között. A nyomozók több bankjegyen széklet nyomait találták. Rodrigues nem adott magyarázatott arra, hogy miért volt a pénz az alsójában, de tagadta, hogy bármilyen bűncselekményben részt vett volna. Azt mondta, a politikai ellenfelei próbálják besározni a nevét.

(Kiemelt képünkön Chico Rodrigues, fotó: Mateus Bonomi / AGIF / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik