Élet-Stílus

Fagyasztóba tette a családja, mert azt hitték meghalt – húsz órával később felébredt egy indiai férfi

Hosszú ideje ágyhoz kötött beteg volt a 74 éves Balasubramanian Kumar. Az India délnyugati részén fekvő Tamilnádu tartomány egy kis falujában élő férfi hétfőn egész nap nem mozdult meg, ezért a családja azt hitte, hogy meghalt.

A család megkeresett egy erre szakosodott céget, és házhoz rendeltek egy átlátszó tetejű fagyasztót, hogy abban tartsák a holttestet, míg elvégzik a búcsúszertartásokat. Amikor másnap a cég alkalmazottai visszatértek, hogy elvigyék a fagyasztót, észrevették, hogy a holttest mozog – írja az Independent című brit lap.

A fagyasztós cég emberi szóltak a családnak, akik azonnal orvosi segítséget hívtak, amikor rájöttek, hogy Kumar még lélegzik. A 74 éves férfit, aki közel húsz órát töltött a fagyasztóban, jelenleg kórházban ápolják.

A rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást az ügyben, de annak a gyanúja is felmerült, hogy a család szándékosan próbálta siettetni Kumar halálát. Nyilvánosságra került ugyanis egy videó, melyet valaki a fagyasztóban fekvő, idős férfiről készített. A felvételen hallatszik, ahogy egy férfi azt mondja: „a bátyám meghalt.” A kamerát tartó ember erre rákérdez, hogy ha meghalt, akkor mégis hogyan lehetséges, hogy remeg a keze? „Ó, az csak valamilyen görcs, a lelke még nem hagyta el egészen a testét” – érkezik a válasz.

(Kiemelt képünkön a fagyasztó, fotó: NDTV / Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik