Élet-Stílus

Másfél évig tartotta egy udvari vécébe zárva a feleségét egy indiai férfi

Embertelen körülmények között, egy udvari vécébe zárva tartotta a feleségét egy férfi India Harijána tartományában. A nő másfél évig raboskodott, az apró, mocskos mellékhelyiségben, mielőtt október 15-én, egy helyi nővédelmi tisztviselő, rendőrök segítségével kiszabadította.

Rajni Gupta, a helyi nővédelmi hivatal tisztviselője, rendőrök segítségével szabadított ki szerdán, egy Rishpur nevű faluban, egy mellékhelyiségből egy 35 éves nőt, akit a férje másfél éve tartott fogságban – írja a Hindustan Times.

A háromgyermekes anya az apró, mocskos vécé padlóján feküdt. Mivel a férje, enni és inni sem adott neki rendesen, annyira le volt gyengülve, hogy önállóan lábra sem tudott állni. A nőt kórházba szállították, majd miután kicsit jobban lett, az egyik unokatestvére gondjaira bízták.

A nő és a férje tizenhét éve házasok. A férfi a hatóságoknak azt mondta, azért tartotta bezárva a feleségét, mert a nő elmebeteg, ezért nem tehetett mást. A sztoriját azonban nem tudta orvosi dokumentumokkal alátámasztani. Amikor kimentették, a nő elméje tiszta volt, megismerte a családtagjait, és minden neki feltett kérdésre értelmesen válaszolt.

Az ügyben nyomozás indult, a férfit letartóztatta a rendőrség.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Jiraporn Viboonkul / EyeEm / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik