Élet-Stílus

Harry Styles és Timothée Chalamet elhozták nekünk 2020 új férfi hajdivatját, a puttóhajat

A 90-es évek bilifrizurája, a 2000-es évek égnek zselézett tüskéi és az elmúlt évek ecsetfejei után végre itt a legújabb frizuradivat – hamarosan mindenki reneszánsz angyalkának néz ki.

Minden kornak megvan a divatja, ezzel együtt a maga hajtrendje, még a férfiak esetében is. A kilencvenes években az ügyeletes szívrablók a bilifrizura és a függönyhaj közt lavíroztak, amit egy idő után egyre rövidebbre vágtak, hogy végül felfelé zselézzék. A zselézés előtt sokszor még be is festették az égnek álló hajtüskék végét, ez a trend pedig viszonylag sokáig uralta a kétezres éveket.

Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images

De közben megjelent David Beckham, aki egy ideig követte a trendeket, majd valamiért elkezdte diktálni azokat, a helyzet pedig odáig fajult, hogy bármit változtatott magán, azt a világon mindenhol lekövették. Ha kopaszra borotválta a fejét és gyémántfülbevalót lövetett be, akkor egy éven belül a legtöbb férfi követte a példáját, de azt is, ha hidrogénszőke taréjt növesztett, mert azt követően mindenki hidrogénszőke taréjjal ült a buszon. (Az alábbi képre kattintva galéria nyílik Beckham hajaiból.)

Galéria
Fotó: Craig Prentis/ALLSPORT

A 2010-es években sem tűntek el a meghatározó férfihajak, de hogy ki és mikor hozta divatba az ananásznak vagy ecsetnek csúfolt, oldalt felnyírt frizurát, az már sosem derül ki. Az ecsethajak aztán háttérbe szorultak, és egy ideig úgy tűnt, végre mindenki elkezd olyan hajat viselni, ami neki áll jól, nem pedig annak, akit utánozni akar – a képet kicsit árnyalja, hogy minden sarokra került már borbélyszalon, ahol a festett szakállvonal mellett mindenki oldalt felnyert, fent félrewaxozott hajat vágat magának. És most itt az újabb fordulat: a Cut cikke után már egészen hivatalosnak tűnik, hogy

a 2020-as évek – de legalábbis 2020 – férfi hajtrendje a reneszánsz angyalkák kócos haja lesz, amit a legegyszerűbb talán szimplán puttóhajnak nevezni.

Kicsit olyan, mintha az egészet a világjárvány miatti bezártságnak is köszönhetnénk. Mindenki kevesebbet járt fodrászhoz, a hajak megnőttek, elkezdtek lazán hullámosodni, és hirtelen mindenki úgy nézett ki a karanténban, mint egy cuki angyalka. És a cukiság meg az angyalkaság sem túlzás, mert sokakon tényleg éveket fiatalíthat ez a frizura – erre jó példát hozott egy  twitterező, aki az alábbi képpárt posztolta a puttóhajas Justin Bieberről.

De térjünk vissza picit a lazán hullámosodáshoz is , mert azok a hullámok valójában nem mindig jönnek maguktól. A karantén alatt a férfiak közül is többen rákaptak az otthoni frizurázásra, majd arra is, hogy fodrásznál daueroltassanak, aminek az lett a következménye, hogy tele a TikTok hajcsavaróban várakozó férfiakról készült videókkal, akik utána a göndör hajuknak örülnek.

@danielbochkov

do u guys like it? #perm #fyp #foryou insta:danielbochkov

♬ Hood Baby – Kbfr

Harry Styles már jó ideje ráérzett a dologra, az énekes haja a One Direction idején is hullámzott, a frizuráját pedig most kombinálta a nagymamája ruháival, amitől meglepő módon még férfiasabb lett. De Styles hajához hasonlóan most ugyanígy hullámzik Troye Sivan, Timothée Chalamet, Machine Gun Kelly és Justin Bieber haja is, pedig utóbbi egy évvel ezelőtt még inkább 80-as évekbeli kamionosnak nézett ki. Ezzel szemben Drake új videóklipjében, aminek ő a főszereplője, a szanaszét tetovált testét, a fukszokat és a selyempizsamát már egy reneszánsz angyalka frizurájával ellensúlyozta, beállva így a sorba és azt mutatva hogy márpedig a puttóhaj 2020 új férfifrizura divatja.

Szóval szokjon hozzá a látványhoz mindenki – itt is galéria nyílik a képre kattintva.

Galéria
Harry Styles - Fotó: Dia Dipasupil/Getty Images

Illusztráció: Csóti Rebeka /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik