Élet-Stílus

Felemelő beszédet mondott a politikus, kiderült, egy sorozatból lopta

Az ausztrál képviselő drámai beszédet mondott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan, csakhogy annak egy részét egy népszerű amerikai sorozatból emelte át.

Elég érdekfeszítő napja volt az ausztrál politikának kedden, hiszen például elbukott a bizalmatlansági indítvány a miniszterelnök, Daniel Andrews ellen. Így pedig majdnem elsikkadt egy munkáspárti képviselő, Will Fowles beszéde.

A victoriai politikus másfél perces beszédében a koronavírus-járványról beszélt, benne az egészségügyi dolgozókat dicsérte ezekkel a szavakkal:

Nem vártuk, nem is akartuk az összetűzést egy kegyetlen és féktelen gonosszal.

Majd még azt is mondta:

Mikor azt hisszük, hogy elértük az eltökéltségünk határát, akkor csak ezekre a hősökre kell tekintenünk, és úgy döntenünk, az eltökéltségünk határtalan.

A 3AW politikai riporterének, James Taliának ezek a szavak ismerősen csengtek. Az elnök emberei (The West Wing) című 90-es évekbeli sorozatban mondja ezt az amerikai elnök, Jed Bartlet, akit Martin Sheen formált meg. Ott a negyedik évad második részében ez hangzik el:

Nem vártuk, nem is akartuk az összetűzést a gonosszal (…) Mikor már azt hisszük, képességeinknek korlátai vannak, rá kell jönnünk, hogy az erőnk határtalan.

Talia szembesítette is azzal Fowlest, aki elismerte, nagy rajongója a sorozatnak. Azt is mondta, hogy az agyába valahogy elraktározódhattak ezek a mondatok, és hogy a keddi beszéd

egy tudattalan tisztelgés volt Az elnök emberei alkotóinak, akiket a valaha volt legnagyobb politikai beszédírók közé sorol

– mesélte Talia a 3AW reggeli műsorában.

Fowles egyébként tavaly nem a parlamenti munkájával került a címlapokra, hanem mert egy hotelszobát szétvert. A rendőrök elvitték a szállodából, de nem emeltek vádat ellene, ő pedig felajánlotta, hogy kifizeti az okozott kárt. Azt is mondta, hogy erre nem lehet mentsége, de a pánikbetegsége miatt történt mindez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik