Élet-Stílus

Videóra vette egy amerikai túrázó, ahogy egy puma perceken keresztül üldözte

Egyedül túrázott a utahi hegyekben a múlt hétvégén egy 26 éves férfi. Amikor véletlenül összefutott egy kicsinyeit terelgető hegyi oroszlánnal, azt hitte, vége az életének. Nem is járt olyan messze az igazságtól.

Kyle Burgess a festői szépségbű Slate-kanyonban sétált, amikor néhány méterre maga előtt állatkölyköket pillantott meg az úton. Először azt hitte, hiúzcsemeték, aztán amikor rájött, hogy valójában hegyi oroszlánok, vagy más néven pumák, már késő volt – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Abban a pillanatban, amikor a férfi rájött, hogy mekkora bajba kerülhet, már fel is bukkant a kölykök anyja, és cseppet sem örült az ember jelenlétének. Burgess káromkodva és üvöltözve próbált hátrálni, de a nagymacska követni kezdte.

A puma több mint hat percen át követte a rémült férfit, és többször is támadásba lendült, de az utolsó pillanatban mindig visszakozott. Bár Burgess mindent úgy csinált, ahogy a szakértők szerint a hasonló helyzetekben kell, a férfi azt hitte, meg fog halni. Szerencséjére azonban az anyaállat egyszer csak megunta az üldözését, inkább visszarohant a kicsinyeihez.

Scott Root, utahi vadőr egy helyi hírcsatornának azt mondta, Burges mindent jól csinált. Minél nagyobbnak kell látszani és minél nagyobb zajt kell csapni, hogy az állat úgy érezze, nem érdemes támadnia. Ha a férfi akár egyetlen másodpercre hátat fordított volna a pumának, vagy megpróbált volna lehajolni, például egy kőért, a puma rávetette volna magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik