Élet-Stílus

A férfiak ötödének van egy undorító szokása, de a nők sem sokkal jobbak

Megdöbbentő eredményre jutott az egyik legnagyobb brit webáruház online felmérése. A férfiak több mint ötöde ismerte el, hogy többször is felveszi az alsónadrágját, mielőtt a szennyesbe tenné. Ráadásul kiderült, hogy nők sem sokkal jobbak ebben a tekintetben.

Az OnBuy webáruház kérdőívét 2790 ember töltötte ki. Az anonim felmérésben a férfiak 22 százaléka ismerte be, hogy nem vesz fel minden nap tiszta alsónadrágot, míg a nők esetében 18 százalék hajlamos arra, hogy többször is felvegyen egy bugyit – írja a LadBible című brit hírportál.

Még sokkolóbb, hogy minden huszadik férfi azt válaszolta, akár öt napon keresztül is hordja ugyanazt az alsóneműt, mielőtt kimosná. Érdekes, hogy azok közül, akik több napon át hordják ugyanazt az alsóneműt, a férfiaknak 76, míg a nőknek 69 százaléka szokta kifordítani a fehérneműjét, hogy tisztábbnak tűnjön.

Ivan Ivanov, egy brit tisztítócég vezetője azt mondja, az alsóneműt minden használat után ki kellene mosni, lehetőleg 40 és 60 fok közötti hőmérsékleten, valamilyen antibakteriális mosószerrel. Különösen akkor, ha a viselése közben valamilyen fizikai, vagy stresszes tevékenységet végzünk, illetve ha meleg az idő.

Dr. Nichola Cosgrove bőrgyógyász is egyetért vele. Az orvos azt mondja, a bőr és a külső ruházat között védőréteget képző alsóneműt pont azért találták fel, mert könnyebb kimosni. Aki nem cseréli minden nap a fehérneműjét az olyan baktériumok elszaporodását okozza, mint az E. coli, a staphylococcus, vagy a streptococcus. Ezeknek a mikrobáknak a jelenléte normális, mindaddig, amíg a megfelelő szinten vannak, ám ha nagyon elszaporodnak, komoly problémákat okoznak.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: David Lees / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik