Élet-Stílus

Imádja a játékot a karok nélkül született pakisztáni snookeres

Muhammad Ikram nemcsak szereti a játékot, de elég jó is benne.

Érdekes az élet. Akadnak emberek, akiknek ha fizetnének sem kezdenének el snookerezni. Ennek szöges ellentéte az a karok nélkül született férfi, aki annak ellenére kezdett el snookerezni, hogy a sport önhibáján kívül nem neki való.  Ikram a pakisztáni Samundri városának egyik kis termében játszik szinte minden este. Bár sokan azt gondolják, hogy Ikram fújja a golyókat, de aki játszott már ilyen játékot, tudja, hogy úgy lehetetlen volna eredményesen játszani. A férfi az állával löki meg a golyókat. Az elmúlt években a snookeres olyan tökélyre fejlesztette a technikáját, hogy a helyi teremben mindenkit meg tud szorongatni, de sokszor meg is veri a társait.

Ikram a gyerekkorát szegény körülmények között töltötte, iskolába sem tudott járni, mindig elszigetelve érezte magát a világtól. Ezen rengeteget segített a snooker. A férfi  eleinte egy üres asztalon gyakorolt és amikor azt érezte, hogy készen áll, elkezdett mások ellen is játszani.

Pakisztánban a férfi valóságos hős lett, mivel az országban nem sok olyan közismert mozgássérült van, akire felnézhetnek a hasonló sorsú fiatalok.

AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik