Élet-Stílus

Ezért kell óvakodniuk a nőknek a mély hangú férfiaktól

Egy tudományos kísérlet bebizonyította, hogy a nők jobban teszik, ha távol tartják magukat a mély hangú férfiaktól. Az ok: a nők képtelenek magukat távol tartani a mélyhangú férfiaktól.

Jobban járnak a nők, ha óvakodnak a mély hangú férfiaktól, mert valószínű, hogy azok majd megcsalják, vagy elhagyják őket, állapították meg a kínai Délnyugati Egyetem kutatói. A mély hangú férfiak hűtlenségének pedig épp az az oka, hogy nagyon vonzók a nők számára – összegzi a kutatás tanulságait a Guardian című brit lap.

A kínai kutatók egy csoport 18 év éves kor fölötti, nemdohányzó, heteroszexuális férfit kértek fel arra, hogy egy stúdióban szavakat olvassanak fel. A hangjukat rögzítették, majd frekvencia és hangmagasság alapján rangsorolták őket. Amikor ezzel megvoltak, a férfiakkal kitöltettek egy pszichológia tesztet, mely azt mérte, hogyan viszonyulnak a hűtlenséghez a párkapcsolatokban. Azt az egyértelmű eredményt kapták, hogy minél mélyebb hangja egy férfinak, annál hajlamosabb a hűtlenségre.

A kutatók szerint a jelenség a tesztoszteron nevű férfihormonnal áll összefüggésben. Minél több egy férfiben a tesztoszteron, annál mélyebb a hangja. Ugyanakkor az evolúció során a nők agyába kódolódott, hogy minél magasabb egy férfi tesztoszteronszintje, vagyis minél mélyebb a hangja annál valószínűbb, hogy egészséges, életerős utódokat képes nemzeni.

Márpedig a nők egészséges és életerős utódokat szeretnének, ezért aztán nehezen állnak ellen egy mély hangú férfinak. A mély hangú férfiak viszont ezt pontosan tudják, így aztán kevéssé hajlamosak az elköteleződésre, és a hűségre.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Zero Creatives / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik