Élet-Stílus

Főfoglalkozású kukázó lett a kétgyerekes anya

A texasi nő két éve csak a nagyáruházak szemeteseiben talált termékekből él.

Tiffany Butler 2017-ben látott egy videót a YouTube-on, ami megváltoztatta az életét. A film két lányról szólt, akik abból élnek, hogy nagyáruházak szeméttárolóiban talált tárgyakat árulnak.

A kétgyerekes dallasi anya úgy érezte, ezt neki is ki kell próbálnia. Pár nappal később már el is ment az első – ahogy ő hívja – kukabúvárkodására. Éjszaka volt, és Butler úgy érezte, bűnt követ el, pedig Texasban legális az ilyesmi.

Az első kutatás során egy tökéletes állapotban levő, rendkívül márkás sminkkészletet talált. Amikor hazavitte, villanyszerelő párja rákeresett az interneten, és kiderült, a készlet nagyjából 500 dollárt (154 ezer forint) ér – írja a Sun brit bulvárlap.

Tiffany Butler azóta rendszeresen kukázik – a legjobb találatai között 25 ezer forint értékű blúz, és 120 ezres robotporszívó is van. Először mindent saját maguknak vitt haza, de miután tele lett a lakás és a garázs, és már milliós nagyságrendben használt bútorok is érkeztek a házba, az anya úgy döntött, értékesíteni fogja a talált tárgyakat.

A 31 éves nő az elmúlt két esztendő során egészen profi szintre fejlesztette ezt a tevékenységet: naplót vezetett, hogy melyik bevásárlóközpontban mikor ürítik a kukákat, és két útvonalat is kialakított, amelyeket végigjárva átnézi a környék nagyáruházainak összes szemetesét (szupermarket kukáját soha nem ejti útba, a rohadó zöldségek szagát nem viseli el). Már azt is tudja hogy csak a dobozokban érdemes keresgélni, abban találhatja meg az ép, érintetlen termékeket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tiffany She’ree (@dumpsterdivingmama) által megosztott bejegyzés, Szept 4., 2020, időpont: 5:40 (PDT időzóna szerint)

Napi 2-3 órás portyázásokkal átlagosan havi 2500 dollárt (760 ezer forint) keres a főfoglalkozásban végzett tevékenységgel. A talált termékeket az eredeti ár 25 százalékáért, azaz negyedáron adja el a Facebook piacterén vagy az eBay-en.

Kizárólag hétköznap dolgozik, a hétvége a családé, na, nem, mintha a kukázásnál nem lennének ott a gyerekek: az előző kapcsolatából született 8 éves lány és 6 éves kisfiú a kocsiban várakozik, reménykedve, hogy egy-két jó játék is előkerül a szemetesekből.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tiffany She’ree (@dumpsterdivingmama) által megosztott bejegyzés, Szept 28., 2020, időpont: 3:36 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik