Élet-Stílus

Medvecukor okozta egy amerikai férfi halálát

Az életébe került az édesség túlzó szeretete.

A túl sok medvecukor fogyasztása okozta egy építőmunkás halálát az amerikai Massachusetts államban – jelentette az AP amerikai hírügynökség. Az 54 éves férfi, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, a beszámoló szerint napi másfél zacskót evett meg az édesgyökérből készülő édességből, és ez végül szívleállást okozott nála.

A férfi a halála előtt több héten ette minden nap a medvecukrot, és végül egy gyorsétteremben esett össze. A kiérkező mentősöknek akkor még sikerült újraéleszteniük, de a férfi másnap meghalt. Az orvosok megállapították, hogy veszélyesen alacsony volt szervezetében a káliumszint, ami szívritmus-zavarokat és egyéb problémákat okozott nála.

A medvecukor fő alapanyagának számító édesgyökérnek több jó hatása is van az egészségre, de túlzott fogyasztása veszélyes lehet, mivel felborítja a szervezet elektrolit-háztartását, megemelheti a vérnyomást és károsíthatja a veséket.

A Házipatika oldalán található leírás szerint az édesgyökér alkalmazása nem javasolt magas vérnyomás, veseelégtelenség, májbetegség, káliumhiány esetén és terhesség alatt, és orvosi ellenőrzés mellett is csak maximálisan 6 hétig megengedett a használata.

Teatúladagolás miatt került kórházba egy férfi
A páciens túl sok édesgyökér-teát ivott.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik