Élet-Stílus koronavírus

Pillanatok alatt elfogytak a jegyek a sehová sem tartó repülőjáratra

Tíz perc alatt fogytak el a jegyek az ausztrál Qantas sehová sem tartó járatára. A légitársaság közleménye szerint, még soha nem adták el ilyen gyorsan egy repülőgép összes ülését. A cég tudja, hogy a környezetvédők nem lesznek boldogok, de ha ekkora a kereslet, rendszeresíteni fogják a hasonló járatok indítását.

Mivel a koronavírus-járvány miatt szigorú ki- és beutazási szabályok vannak érvényben Ausztráliában, sétajáratot indít a Qantas légitársaság, hogy valamelyest pótolja a kieső bevételeit – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Az első ilyen járat Sydneyből száll fel október 10-én, és ott is landol majd hét órával később. Az utasok, a Boeing 787-es fedélzetéről, út közben megnézhetik az Ausztrália közepén magasodó Uluru, más néven Ayers Rock nevű homokkő sziklatömböt, és elrepülnek a Nagy-korallzátony fölött is.

A jegyárak nem fapadosak, a legolcsóbb 575 ausztrál dollárba (kb. 127 ezer forintba), a legdrágább 2765 ausztrál dollárba (kb. 614 ezer forintba kerül).

A Qantas a nagy érdeklődésre tekintettel azt tervezi, hogy a járvány idejére rendszeresíteni fogja a hasonló utakat. Indítani fognak például egy sétajáratot Melbourne-ből az Antarktisz fölé, majd vissza. A tizenhárom órás út csúcspontján a gép nyolcasokat ír le a déli sarkvidék fölött, az utasok pedig felállhatnak az üléseikből, hogy kedvükre nézelődhessenek.

A koronavírus-járvány kevés pozitív hozadéka közül az egyik éppen az volt, hogy az utazási korlátozások miatt jelentősen csökkent a repülőgépek károsanyag-kibocsátása. A Qantas közölte: tudják, hogy a környezetvédőket feldühíti majd az ötlet, de amíg az emberek hajlandók ennyi pénzt fizetni azért, hogy felszálljanak egy repülőre, amelyik nem tart sehová, addig mindig lesz olyan cég is, amelyik kielégíti az igényeiket.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó:  James D. Morgan / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik