Élet-Stílus koronavírus

Akár 10 évre is börtönbe kerülhet a nő, aki koronavírusosan ment el kocsmázni

Nyomozás indult az ellen a 26 éves amerikai nő ellen, aki koronavírusosan ment el bulizni a bajorországi Garmisch-Partenkirchenben.

Yasmin Adli Görögországban volt nyaralni, ahonnan torokfájással érkezett haza, mivel Németországban él. Leteszteltette magát, de nem várta meg az eredményt, és több estén át kocsmázott a munkatársaival, az egyik estén többükkel csókolózott is – írta a Daily Mail.

Adli az Edelweiss Lodge and Resort hotelben dolgozik, ez egy amerikai katonáknak és családtagjainak fenntartott szálloda. Nem sokkal korábban részt vett itt egy konferencia szervezésében, amit az amerikai hadsereg európai vezetőinek tartottak arról, hogyan lehet megelőzni a koronavírus terjedését.

Kikerült egy üzenetváltás is, amiben Adli a munkatársainak megköszöni, hogy elmentek a „koronavírus bulijára”, és amiben egyúttal elnézést is kért, mert nem tudta, hogy vírusos, azt hitte, csak megfázott.

23 munkatársát fertőzte meg, és további 710 embert teszteltek le, aki a bulijai közben vagy a munkahelyén kapcsolatba kerülhettek vele.

Ebből egyelőre három embernél bizonyosodott be, hogy vírusosak, de még több száz vizsgálatnak nincsen eredménye.

A hotel most két hétre bezárt, de a lap arról ír, hogy a helyzet eszkalálódásában a szállodának is volt szerepe, mert mikor bejelentették, hogy munkatársaik megbetegedtek, még mindig fogadtak vendégeket. A koronavírus ellen különösképpen nem is voltak szabályok a szállóban, ahogy azt is simán engedélyezték, hogy a munkatársak olyan helyekre menjenek nyaralni, amelyek nem feltétlen biztonságosak, ugyanis nem csak a 26 éves nő volt ilyen helyen.

Egy ügyvéd, Arndt Kempgens a Daily Mailnek úgy nyilatkozott, hogy Adli tettéért akár 6 hónaptól 10 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. Adli civil, nem a hadsereg kötelékébe tartozik, így a német hatóságok intézkedhetnek az ügyében. Jelenleg karanténban tartózkodik otthonában.

Kiemelt kép: Facebook/Edelweiss Lodge and Resort 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik