Élet-Stílus

Légiparádéval köszöntötték 111. születésnapján a legidősebb amerikai veteránt

Grandiózus szülinapi partit terveztek neki, de a járvány miatt figyelni kellett a szociális távolságtartásra.

Nemrég ünneplete 111. születésnapját Lawrence Brooks, az Egyesül Államok legidősebb második világháborús veteránja, aki fantasztikus születésnapi köszöntőt kapott a jeles alkalomból, írja a Daily Mail.

A National World War II Museum illő módon akart megemlékezni a második világégés során Új-Guineában és a Fülöp-szigeteken szolgáló férfiről, a koronavírus-járvány miatt ugyanakkor olyan megoldást kellett találniuk, amellyel az előírt szociális távolságot is be tudják tartani.

Így esett meg, hogy Brooks New Orleans-i otthonának tornácáról hallgathatta, ahogy a helyi vokáltrió, a The Victory Belles elénekli neki a Boldog születésnapot… kezdetű dalt, miközben a háza felett kisebb légiparádét rendeztek.

Brooks emellett közel 10 ezer köszöntőkártyát is kapott egy kampánynak köszönhetően, amit szintén a múzeum gründolt. Amber Mitchell, az intézet igazgatója azt nyilatkozta, hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy hazájuk legidősebb világháborús veteránja ilyen közel él az intézethez, és nagyon fontos volt számukra, hogy méltóképp megünnepeljék a férfi születésnapját úgy, hogy a járványra is tekintettel legyenek.

A múzeum az elmúlt öt évben mindig tartott valamiféle születésnapi partit Lawrence-nek, beleértve a tavalyi évet is, mikor a férfi kerek évfordulóhoz, a 110. évéhez érkezett el.

 

Kiemelt kép: The National WWII Museum (Instagram)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik