Élet-Stílus

Kiakadtak a szülők, mert bevezették a húsmentes hétfőt a sulimenzán

Sokan nevetségesnek tartják, hogy az iskola akarja megmondani, mit egyen a gyerek. Főleg azért, mert a menzán amúgy minden nap van vegetáriánus menü.

A koronavírus-járvány miatt sehol nem zajlik zökkenőmentesen az iskolakezdés, egyes helyeken azonban még rá is tesznek egy lapáttal az amúgy sem nyugodt közhangulatra. A Mirror írta meg, hogy brit szülők nagyobb csoportja háborodott fel egy yorkeshire-i iskola – maradjunk annyiban, hogy – megosztó döntésén.

Az East Riding Council menzáján szeptember elejétől húsmentes hétfők vannak, vagyis minden menü úgy épül fel, hogy abból kihagyták a húst. Ez az első hallásra apró változtatás azonnal komoly indulatokat szült, több okból is.

A szülők egy része a hiányzó protein miatt akadt ki, sokan érveltek úgy közülük a közösségi médiában tomboló vitákban, hogy vannak gyerekek, akiknek a menzán elfogyasztott étel jelenti az egyetlen főétkezést az adott nap, így feltétlenül szükségük lenne a megfelelő fehérje- és vasbevitelre, amit a húsból tudnának a leginkább fedezni.

A legtöbbeknek mégis az nem tetszett, hogy az iskola egyszerűen megszabja a diákoknak, hogy a tápanyagokat milyen formában fogyaszthatják. Különösen azért tekintik ezt visszásnak, mert

a menzán minden nap van vegetáriánus menü, ezzel szemben húst heti öt napból csak négyszer kínálnak a gyerekeknek.

Van, aki szó szerint nevetségesnek tartja, hogy az iskola akarja megmondani, hogy mit egyen a gyerek, ugyanakkor voltak, akik üdvözölték az iskola döntését. Ők úgy tartják, nagyon megterheli a környezetet a folyamatos húsfogyasztás, ezért örvendetes, hogy az iskola megmutatja a gyerekeknek, hogy vannak más opciók is.

A tanév tart már pár napja, de az indulatok továbbra sem csitulnak, ezért az iskola vezetősége kilátásba helyezte, hogy hamarosan széleskörű szülői értekezletet hív össze, ahol megvitathatják a húsmentes hétfő problémáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik