Élet-Stílus

Teljesül a világháborús veterán utolsó kívánsága: rágómintás koporsóban temetik el

Szinte személyes védjegyévé vált a kedvenc rágógumija a 94 éves Suttie Economynak. Az utolsó kívánsága is az, hogy a koporsót, amiben eltemetik, fessék olyanra, mint a Wrigley's Juicy Fruit csomagolását.

Suttie Economynak a második világháború idején lett a kedvence a Wrigley’s Juicy Fruit. A rágómárkát birtokó Mars cégóriás azzal segítette a külföldön szolgáló amerikai katonákat, hogy a kereskedelmi forgalomba szánt borsmentás, duplamentás és gyümölcsös rágógumikat kiküldte a frontra.

Mióta hazatért a virginiai Roanoke-ba, Suttie mindig több csomaggal tart magánál a gyümölcsös rágóból, bárkit megkínál vele, és mesél a háborúról, így őrzi elesett bajtársai emlékét – írja a CNN.

Már 45 éve az Economy család közeli barátja Sammy Oakey temetkezési vállalkozó. Suttie őt bízta meg azzal, hogy ha majd eljön az ideje, szervezze meg a végső búcsúját. A veterán arra kérte a barátját, hogy olyan koporsóban temesse el, ami úgy néz ki, mint a kedvenc rágója csomagolása.

Úgy tűnt az ügy elrendezése sürgőssé válik, amikor a 94 éves Suttie Ecomomyt három hete, szívproblémák miatt kórházba szállították. Egy héttel később azonban a veterán már egy rehabilitációs intézetben volt, az állapota szépen javul.

Okaey minden esetre megígérte, hogy megtesz minden tőle telhetőt, majd megkereste, a Marsot, hogy engedélyt kérjen a rágós koporsó elkészítéséhez. A cég első körben megtiltotta, hogy a rágójuk emblémáját egy koporsóra fessék fel, Oakey azonban nem adta fel. A temetkezési vállalkozó kampányt indított a közösségi médiában, amit olyan sokan támogattak, hogy a Mars vezetése végül meghajolt.

Az óriáscég alelnöke személyesen hívta fel Oakeyt, hogy közölje vele, a cég hozzájárul Juicy Fruit arculatának használatához. A cég ráadásul 250 csomag rágót küldött ajándékba Oakeynek és Suttie-nak. A temetkezési vállalkozónak már csak egy művészt kell találnia, aki vállalja a koporsó befestését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik