Élet-Stílus

Rozsdás kés állt ki a szemeteszsákban talált újszülött hátából

Egy súlyosan sérült, nagyjából kétnapos csecsemőt talált egy 31 éves férfi egy szemetesben az argentin Posadasban.

Hangos gyereksírásra lett figyelmes a 31 éves Diego Sebastian Penayo. Nem sokkal később rátalált egy szemeteszsákba csomagolt újszülöttre, akinek a testét kés okozta sebek borították, a hátából pedig egy rozsdás penge állt ki – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Daily Star című brit bulvárlap.

A személyi edzőként dolgozó Penayo egy közeli rendőrőrsre rohant a babával, ahonnan a kicsit azonnal kórházba szállították. Szerencsére kiderült, hogy a baba sebeinek többsége csak felszíni sérülés, és egyik sem érintett létfontosságú szervet. A babának két bordája is törött volt, de a kezelésre jól reagált, az állapota gyorsan javult. A kórházban a nővérek a Milagros (Csoda) nevet adták a kicsinek.

A baba már képes önállóan lélegezni, jelenleg erős antibiotikumokat kap, hogy megakadályozzák a sebei elfertőződését. A rendőrség idő közben megkereste és letartóztatta a baba anyját. Egyelőre nem tudni, hogy a nőnek van-e bármi köze a történtekhez.

Az argentin városkában futótűzként terjedt el a csodababa híre. A helyiek rengeteg adományt: ruhát, takarókat, és a baba ellátásához szükséges mindenféle dolgot visznek a kórházba, így azokból nem csak Milagrosnak, hanem a többi babának is bőven jut.

(Kiemelt képünkön az argentínai Posadas, fotó: Magalie L’Abbé / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik