Élet-Stílus

Lelelőtték a medvét, ami emberi tetemet evett egy nemzeti parkban

A férfi halálának oka egyelőre nem derült ki.

Megerősítették, hogy lelőttek egy medvét az észak-karolinai Great Smoky Mountains Nemzeti Parkban, miután a vadőrök felfedezték, hogy az állat egy emberi holttestet eszik, írja a Ladbible.

A vadőröket egy túrázó társaság riasztotta, akik egy üres sátrat fedeztek fel tőlük nem messze. Az illetékesek azonnal az eltűnt keresésére indultak, és hamarosan rá is akadtak egy férfi holttestére. A helyszínen egy feketemedvét is találtak, ami „aktívan piszkálta” a tetemet, ezért a vadőrök lelőtték az állatot.

Hogy mi okozta a férfi halálát, egyelőre nem lehet tudni, a hatóságok a személyazonosságát sem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit árultak el, hogy egy másik államból érkezett a nemzeti parkba.

A túrázóknak már többször is meggyűl a baja a feketemedvékkel a vidéken, ezek a találkozások pedig sokszor tragédiával végződnek. Két évvel ezelőtt egy másik példányt találtak szintén egy emberi tetem mellett, öt évvel ezelőtt pedig egy 16 éves fiú szenvedett súlyos sérüléseket, mikor rá és apjára támadt egy feketemedve.

A Great Smoky Mountains az Egyesült Államok legforgalmasabb nemzeti parkja, évente közel 12,5 millióan fordulnak meg itt.

 

Kiemelt kép: Illusztráció (Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik