Élet-Stílus

Hurrikán után elszabaduló moszkitórajok öltek meg lovakat, teheneket és őzeket az Egyesült Államokban

A Laura hurrikán utóhatásai.

Louisiana államban hatalmas pusztítást végzett az elmúlt napokban a Laura nevű hurrikán. A hurrikánok egyik jellegzetes kellemetlen, sőt olykor veszélyes utóhatása, hogy felveri a helyi kártevőállományt. A szúnyogok vagy moszkitók a hurrikán után a kedvező nedves időjárásnak köszönhetően gyorsabban is szaporodnak. A moszkitók ekkor különösen agresszívek, nagy rajokban járnak és megtámadnak mindent, ami él és mozog, hogy kiszívják a vérét.

Ha a megtámadott élőlény nem tud hatékonyan védekezni ellenük, akkor komoly baj is történhet.

A hurrikán utáni hőségben a csapatostól járó moszkitók teheneket, lovakat és őzeket támadtak meg. A több ezer csípés és a meleg miatt több állat egyszerűen kimerült és összeesett. A helyi beszámolók szerint több halálra csípett nagytestű vadat találtak megdögölve, nem volt rajtuk lövés vagy harapásnyom. Az adatok szerint a part mellett működő gazdaságok összesen háromszáznál is több szarvasmarhát vesztettek.

Egy környékbeli állatorvos elmondása szerint a mocsaras vidék miatt mindenki fel van készülve a vérszívókra, de ilyet még nem tapasztaltak.

Bár kevés arra az esély, hogy a moszkitók miatt robbanjon be még jobban a koronavírus, de a hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy jobban ügyeljenek a vérszívókra, mint eddig.

DA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik