Élet-Stílus koronavírus

Kórházba ment a brit, miután lenyelte a Covid-tesztet

A koronavírushoz kapcsolódó balesetek legfurábbika.

Világszerte komoly problémákat okoz a koronavírus-gyanús esetek detektálása, nálunk (és még számos országban) például most épp a rengeteg napi mintavétel megvalósítása a legnagyobb gond:

Nem ritka, hogy több száz kilométert utazó, hullafáradt mentős megy ki tesztelni
Olvasónk koronavírus-fertőzésének és tesztelésének történetéből kirajzolódik, milyen problémákkal küzd a népegészségügyi rendszer a második hullámban: a mentők túlterhelve rohangálnak, a rendőrök küzdenek a kontaktkutatás és a hatósági karantén ellenőrzésnek extra feladataival, a járványügy pedig köddé vált.

A teszteléssel kapcsolatban tehát leginkább a kapacitáshiány okoz nehézséget – persze vannak extrém esetek is, mint például az, ami a minap egy brit férfival történt.

Ő letüdőzte a mintavételhez használt pálcikát.

Hogy ez az otthonában, saját tesztelés során történt vagy hivatalos mintavétel közben, nem derül ki a hírekből, mindenesetre a férfi azzal kereste fel a Hull Royal Infirmary kórházat, hogy szőröstül-bőröstül lenyelte a mintegy 15 centis vattapálcikát.

Aki még nem esett át PCR-teszten, annak mondjuk, hogy Covid-gyanú esetén a páciens nyálkahártyájáról vesznek mintát egy hosszú, fültisztító pálcikára emlékeztető eszközzel. Ezt sikerült valahogy az említett férfinak eltüntetnie magában.

A Hull Live cikkéből kiderül, hogy még ez sem teljesen egyedi eset, ugyanis az amerikai Albuquerque-ben hivatalos tesztelés során tört el a pálcika, amikor az épp páciens orrában volt, így amikor a mintavételt végző nővér kihúzta az eszközt, annak csak egy része jött ki.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik