Élet-Stílus

Császár Előd 38 évesen találkozott először a vér szerinti anyjával

Élete első fél évét állami gondozásban töltötte.

Császár Előd most épp Budapesten él, nem pedig az USA-ban DJ-zik Shane54 néven – feltehetően a járványhelyzet miatt – ezért egyre több helyen tűnik fel a neve. Nemrég a Dalfutár című műsorban szerepelt, ahol beszélt arról, hogy nem a vér szerinti szülőanyja nevelte fel, erről pedig most részletesebben is beszélt a Story magazinnak.

Apukám, Császár Ferenc a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon dolgozott, az Evita című előadás hangmérnöke volt. Egyébként már hetvenhárom éves, Balázs Béla-díjas hangmérnök, és a mai napig dolgozik. A vér szerinti anyukám, Mixtay Melinda pedig ebben a darabban énekelt. Apám huszonöt éves volt, anyám alig tizenhét, amikor találkoztak. Tiszavirág-életű volt a kapcsolatuk, aminek én lettem a következménye. Mivel anyám a születésemkor még nem töltötte be a tizennyolcat, az édesanyja volt a gyámja, aki kegyetlenül, egyetlen tollvonással megszabadult tőlem, azaz nemkívánatos unokájától a kórházban, a saját lányát pedig szívtelenül kitagadta. Állami gondozásba kerültem, bár apámban fel sem merült, hogy lemond rólam. Intézkedni kezdett, és mindent elkövetett, hogy szerető családban nőhessek fel, ezt féléves koromra sikerült megoldania. Akkor már együtt élt Gittával, ő lett az anyukám, vállalta, hogy felnevel, hivatalosan

– mondta az interjúban Császár, aki beszélt arról is, hogy vér szerinti anyja a 80-as években disszidált, és csak 2011-ben vette fel a kapcsolatot fiával e-mail-en keresztül.

Én akkor már harmincnyolc éves, családos ember voltam. Nehezen indult köztünk a kommunikáció. Hamar kiderült, hogy Bécsben él, személyes találkozó azonban nem került szóba. Évekkel később, egy bécsi fellépésem előtt pár nappal, hirtelen jött ötlettől vezérelve üzentem neki, hogy jó lenne végre összefutni, és megismerkedni.

Kiemelt kép: Story

Ajánlott videó

Olvasói sztorik