Élet-Stílus koronavírus

Szexpartikat lehet tartani, de az esküvőkön nem szabad táncolni a szabályok szerint Queenslandben

Elég fura a helyzet az ausztrál államban.

Ausztrália északkeleti államában, Queenslandben a koronavírus-járvány miatti szabályozás elég abszurdra sikeredett, híva fel rá a figyelmet egy esküvőszervező. Nik Edser az ausztrál ABC-nek nyilatkozva azt mondta:

Az az ironikus, hogy ha meghívnak egy esküvőre erre a hétvégére a feleségemmel, és táncolni akarnék vele, akkor nem tehetném meg. De ha úgy döntök, hogy egy szexklubba megyek és partnert cserélek olyanokkal, akiket azt se tudom, honnan jönnek, vagy hogy egyáltalán kicsodák ők, az oké.

A szexklubbok ugyanis nyitva lehetnek, csak mint „magas kockázatú” helyek, nyilván kell tartaniuk ki lép be hozzájuk. Eközben családi vagy nyilvános rendezvényeken összesen tízen gyűlhetnek össze Gold Coastban és Brisbane-ben, az állam többi részében pedig harmincan.

Edser szerint a megoldás nem az lenne, hogy szigorúbb szabályok vonatkoznának a szexklubbokra, hanem, hogy a tánctilalmat átgondolják a felelősök. Most már ugyanis nincs olyan sok új fertőzött és sok iparág kicsit fellélegezhetne, hiszen, ha esküvők lehetnek, akkor a fotósok, virágárusok, stylistok is fellélegezhetnek.

És még most kéne változtatniuk, az állami munkahelymegőrző támogatás ugyanis jövő márciusban jár le, míg egy esküvő általában hat hónapnyi szervezést igényel – mondta Edser.

A lap megkeresett egy swingerpartikon résztvevő párt is, akik azt mondták, éppen nemrégiben maradt el egy találkozójuk ismerős párokkal, mert az egyik pár nem érezte jól magát, és inkább nem kockáztattak. De ők egyébként akkor sem mennek el ilyen találkozókra, ha csak folyik az orruk, így volt ez már évekkel ezelőtt is.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik