Élet-Stílus

Előbb őrizetbe vették, később munkát ajánlott neki a seriff

Jó, hogy ilyen hírek is érkeznek az Egyesült Államokból.

Egy többségében fehérek által lakott környéken futott Deltonában egy fekete férfi, aki egyszer csak azon kapta magát, hogy megbilincselték és előállították, mert a rendőrök szerint nagyon hasonlít egy környéken történt betörés gyanúsítottjához – írta a CNN.

A letartóztatásról közölt videón hallatszik is, hogy az egyik rendőr azt mondja neki, ne aggódjon, nincsen bajban, csak nagyon hasonlít egy gyanúsítotthoz, és meg kell bizonyosodniuk arról, hogy nem ő az. Csak, ahogy a leírás is tartalmazta fekete nadrág, fehér trikó volt a szakállas betörőn, ahogy a 28 éves Joseph Griffinen is.

A rendőrök folyamatosan mondták neki, hogy nem biztosak abban, hogy ő az, de az őrmester azt mondta, tartóztassák le, Griffin mindeközben – és mindenesetre – a telefonján, a Facebookon elkezdett élőzni. A rendőr megkérte, hogy legalább a földre rakja le a telefont, amit közös erőfeszítéssel meg is tettek, alapvetően az összes szereplő nagyon elővigyázatos volt.

Később aztán Griffint tisztázták, elengedték, és közben a valódi tettest is azonosították, letartóztatták.

A seriff, Mike Chitwood, látva a felvételeket, mindenkinek megköszönte, hogy ilyen normálisan viselkedett, és hogy munkatársai ilyen profik voltak.

Felhívtam Mr. Griffint, és megköszöntem neki, ahogyan kezelte a helyzetet. Ha megállítanak a rendőrök, így kell viselkedned. Ez egy igazázán tanítani való pillanat volt. Tanulhatunk egymástól

– nyilatkozta Chitwood, aki közben azt is megtudta, hogy Griffin korábban a katonai rendőrség tagja volt.

Megkértem, hogy jöjjön el hozzánk, és tartson képzést az egész állományunknak. Meglepődött, de beleegyezett (…) Felajánlottam neki egy állást is. 40 hely most betöltetlen nálunk. De ezt visszautasította, mert az egészségügyben van munkája.

A seriff egyébként Volusia megyében sokat tesz azért, hogy a faji feszültségek enyhüljenek, kerekasztal-beszélgetésekre, vitákra, beszélgetésekre is eljár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik