Élet-Stílus

Gordon Ramsay elárulta a tökéletes tészta receptjét

Sokan apróságokon csúsznak el, mikor tésztát akarnak főzni.

A sztárséf a saját YouTube-csatornáján visszatért az alapokhoz, egyszerű mindennapi fogásokat mutat be, hogy az embereknek könnyebben menjen a főzés a mindennapokban. Az egyik legutóbbi részben a tészta került terítékre, pontosabban annak a helyes megfőzése. Ramsay valójában semmi extrát nem tanácsol, de az ördög a részletekben rejlik.

Az első lépés például az, hogy megfelelően nagy lábasban kezdjük el főzni a tésztát. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem hagynak elég helyet a tésztának, így annak esélye sincs nem összeragadni.

A második tanácsa, amit érdemes betartani, hogy a vizet még a forrás elején, bugyogás közben érdemes ízesíteni minimális sóval és olajjal. Olaj mehet bele bőségesen is akár, mivel ez fogja megakadályozni a tésztát, hogy ne ragadjon össze. Ezután lehet a tésztát a vízbe helyezni.

Fontos még az is, hogy a főzés ideje alatt ne hagyjuk magára a tésztát, sőt, olykor kavarjunk egyet rajta, ezzel megelőzzük, hogy letapadjon.

Minden tésztaféle más és más, így mindig a használati utasítás szerint cselekedjünk, de fontos, hogy ha lejárt a csomagoláson feltüntetett idő, akkor kóstoljunk meg egyet, hogy átfőtt-e rendesen. A tökéletesen megfőtt tészta lényege, hogy harapáskor nem omlik szét rögtön a fogunk alatt, de ugyanakkor nem is roppan. Nagyjából ezt kellene belőnünk. A kész tésztát szűrjük le sózzuk, borsozzuk és egy kanál olivával ízesítsük.

A séf tanácsai itt tekinthetők meg, rögtön a videó elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik